A inceput sa practice gimnastica de la varsta de 5 ani, la Clubul Sportiv Scolar nr. 1 din Constanta. Ulterior a activat cu dubla legitimare la CSS nr. 1 si la Clubul Sportiv Farul Constanta. La club s-a pregatit sub indrumarea antrenorilor Ileana Mihail, Mirela Szemerjai, Nicolae Forminte si Mircea Frum, iar la lotul national, cu antrenorii Octavian Bellu, Mariana Bitang, Nicolae Forminte si Toma Ponoran. A debutat in concursuri la 9 ani, iar in competitiile internationale la 13.
In 1992, la Campionatele Europene de juniori, a obtinut medalia de aur in proba pe echipe, iar in perioada 1994-1998 a participat la trei editii ale Campionatelor Europene, la cinci ale Campionatelor Mondiale.
La CE de senioare a realizat un palmares impresionant: o medalie de aur cu echipa in 1994, la Stockholm; trei titluri, la sarituri, paralele si cu echipa, in 1996, la Birmingham; un titlu cu echipa, doua medalii de argint, la individual compus si sarituri, si doua medalii de bronz, la barna si sol, in 1998, la St. Petersburg.
A fost componenta a nationalei care a cucerit medaliile de aur in proba pe echipe la CM din 1994 (Dortmund), 1995 (Sabae), 1997 (Lausanne) si 1999 (Tianjin). La CM din 1995 de la Sabae (Japonia), s-a impus la sarituri, castigand primul sau titlu mondial individual. In 1996, la CM de la San Juan (Porto Rico), a urcat pe cea de-a doua treapta a podumului la sarituri. La CM din 1997 (Lausanne), s-a impus din nou la sarituri, cucerind titlul si locul secund la individual compus. La CM de la Tianjin (China), in afara de titlul mondial cu echipa, a mai cucerit medaliile de argint la sarituri si sol.
A participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice. In 1996, la JO de la Atlanta, a obtinut patru medalii: una de aur, la sarituri (singura gimnasta romanca medaliata cu aur), una de argint, la sol si doua de bronz, la individual compus si cu echipa. In 2000, la JO de la Sydney, a devenit campioana olimpica absoluta (dupa ce Andreei Raducan i-a fost retrasa medalia de aur pe motiv de doping), a cucerit titlul cu echipa si a obtinut medalia de bronz la sol.
In 2000, a fost desemnata sportiva numarul 1 a lumii la sporturile tehnice.
Dupa retragerea din activitatea competitioanla a devenit cadru universitar la Facultatea de Vest din Timisoara si a fost vicepresedinte al Federatiei Romane de Gimnastica.
A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului. I-a fost conferit Ordinul National „Serviciul Credincios”, in grad de comandor.