You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Marian Simion

Box


Data nasterii: 14.09.1975
Locul nasterii: Bucuresti

Portret

A urcat pentru prima data in ring la Timisoara, la varsta de 14 ani. A fost pregatit de tatal sau Gheorghe Simion la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, devenind unul dintre cei mai valorisi pugilisti din Romania la categoria semimijlocie.

In 1996, a participat la Campionatul European pentru amatori, de la Vejle, din Danemarca, in limitele  categoriei 67 kg (semimijlocie), unde a castigat medalia de argint, iar in 1999, la Houston, in Statele Unite ale Americii, a cucerit titlul de campion mondial in limitele aceleiasi categorii.

La Jocurile Olimpice de la Atlanta, in 1996, a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului, iar in 2000, la JO de la Sydney si-a adjudecat argintul.  

Dupa retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenor, pregatind pugilisti atat in cadrul CS Dinamo cat si la lotul national de box.

Dupa o perioada a activat ca ofiter de politie in cadrul Ministerului de Interne.

In 2016, a candidat la functia de presedinte al Federatiei Romane de Box, dar nu a fost ales.

Palmares olimpic

2004
Atena 2004
Proba Loc
75 kg optimi
2000
Sydney 2000
Proba Loc
mijlocie mica 71 kg 2
1996
Atlanta 1996
Proba Loc
semimijlocie, 67 kg 3

Palmares competitional

2002
Campinatele Europene Seniori Perm, Rusia 2002
Proba Loc
71 kg. 3
2001
Campionatele Mondiale de Seniori Belfast,Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord 2001
Proba Loc
71 kg,. 2