You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Dorel Simion

Box


Data nasterii: 13.02.1977
Locul nasterii: Bucuresti

Portret

A inceput sa ia primele lectii de box chiar de la tatal sau, Gheorghe Simion, fost boxer. Legitimat la Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, Dorel Simion si-a demonstrat taletul inca de la varsta junioratului. In 1994  a devenit campion mondial de juniori la Istanbul, in Turcia, iar un an mai tarziu a cucerit titlul continental la CE de juniori de la Siofok, din Ungaria.

La seniori a evoulat in limitele categoriei 63,5 - 67 kg, fiind poreclit „Bombardierul”, loviturile lui preferate fiind croseul de stanga si directa de dreapta.

In 1997a devenit campion mondial de seniori la Budapesta, in Ungaria, iar in 1998, la Minsk, in Belarus, si-a adjudecat titlul de campion european de senori.
Cel mai valoros trofeu din cariera a fost medalia de bronz cucerita la Jocurile Olimpice de la Sydney, din Australia, in 2000.

Dupa retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenor de box la CS Dinamo Bucuresti, iar in ianuarie 2010 a fost numit antrenor-coordonator al lotului de box al Romaniei.

A primit titlurile de Maestru Emerit al Sportului, iar in 2000 i-a fost conferit Ordinul national “Pentru Merit” in grad de cavaler.

Palmares olimpic

2000
Sydney 2000
Proba Loc
semimijlocie 67 kg 3

Palmares competitional

1999
Tirneu olimpic de calificare Bucuresti,Romania 1999
Proba Loc
63,5 kg. 1
1998
Campionatele Europene Minsk, Belarus 1998
Proba Loc
63,5 kg 1
1997
Campionatele Mondiale Budapesta, Ungaria 1997
Proba Loc
63,5 kg 1
1995
Campionatele Europene de Juniori Balaton, Ungaria 1995
Proba Loc
63 kg 1
1994
Campionatele Mondiale de Juniori Istanbul, Tuircia 1994
Proba Loc
63 kg 1