You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Nicolae Rotaru

Tir sportiv


Data nasterii: 16.07.1935
Locul nasterii: Bucuresti

Portret

A practicat tirul sportiv de performanta mai mult de 20 de ani.  A fost component al cluburilor bucurestene Metalul, Dinamo si Steaua unde a cucerit peste 150 de titluri nationale.

A participat la sase editii ale Jocurilor Olimpice, cea mai buna performanta olimpica inregistrand-o in 1972, la Munchen, unde a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului.

A fost prezent la patru editii ale Campionatelor Europene si a facut parte din echipa Romaniei care a cucerit de doua ori titlul continental in proba de 50 m pusca culcat 60 de focuri, in 1968, la Wiesbaden, si in 1969, la Plzen.

Dupa 1980 s-a stabilit in Statele Unite ale Americii.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Palmares olimpic

1976
Montreal 1976
Proba Loc
50 m pusca trei pozitii 17
1972
Munchen 1972
Proba Loc
50 m pusca culcat 3
50 m pusca trei pozitii 8
1968
Mexico City 1968
Proba Loc
50 m pusca culcat 4
1964
Tokyo 1964
Proba Loc
50 m pusca culcat 5
1960
Roma 1960
Proba Loc
50 m pusca culcat 24