You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Mihai Cristian Tentea

Bob


Data nasterii: 30.12.1998
Locul nasterii: Pitesti, Arges

Portret

A inceput sa practice mai intai atletismul, la varsta de 12 ani, la CSM Pitesti, sub indrumarea profesoarei Otilia Esanu. La 17 ani, a fost remarcat de antrenorul de bob Iulian Pacioianu, de la Clubul Sportiv Campulung Muscel, care l-a selectionat pentru bob. Dupa doua saptamani de antrenamente pe uscat, la Campulung, a castigat selectia nationala pentru scoala de pilotaj ale carei cursuri le-a urmat la Innsbruck (Austria) sub indrumarea profesorului Cezar Popescu.
 
In 2016, a participat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer - prima sa competitie oficiala de anvergura, unde s-a clasat pe locul 4 la monobob. 
 
In 2017, a participat in premiera la Campionatele Mondiale de seniori de la Konigsee (Germania), la 18 ani, fiind cel mai tanar pilot din competitie. A ocupat locul 34 la bob doua personae, dar a primit ”Rookie Trophy”, o cupa enorma, transmisibila, care i se ofera celui mai valoros tanar pilot din lume. In istoria Romaniei, doar doi piloti l-au mai primit acest trofeu - Ion Panturu in 1964 si Dragos Panaitescu in 1972.
 
In 2018, la Mondialele U23, de la St. Moritz a cucerit prima sa medalie -  argint, la bob doua personae, alaturi de impingatorul Ciprian Daroczi.
 
A facut parte din Echipa Olimpica a Romaniei care a participat la Jocurile Olimpice  PyeongChang 2018. A fost cel mai tanar pilot din competitia olimpica de bob, unde a luat startul la bob doua persoane impreuna cu acelasi Ciprian Daroczi pe post de impingator.

Palmares olimpic

2022
Beijing 2022
Proba Loc
bob doua persoane 16
bob patru persoane 13
2018
Pyeong Chang 2018
Proba Loc
bob doua persoane 18

Palmares competitional

2016
Jocuri Olimpice de Tineret Lillehammer 2016
Proba Loc
monobob 4