• BCR

Mihai Cristian Tentea
Bob

Mihai Cristian Tentea
Galerie foto
Data nasterii: 30.12.1998
Locul nasterii: Pitesti, Arges

Portret

A inceput sa practice mai intai atletismul, la varsta de 12 ani, la CSM Pitesti, sub indrumarea profesoarei Otilia Esanu. La 17 ani, a fost remarcat de antrenorul de bob Iulian Pacioianu, de la Clubul Sportiv Campulung Muscel, care l-a selectionat pentru bob. Dupa doua saptamani de antrenamente pe uscat, la Campulung, a castigat selectia nationala pentru scoala de pilotaj ale carei cursuri le-a urmat la Innsbruck (Austria) sub indrumarea profesorului Cezar Popescu.
 
In 2016, a participat la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lillehammer - prima sa competitie oficiala de anvergura, unde s-a clasat pe locul 4 la monobob. 
 
In 2017, a participat in premiera la Campionatele Mondiale de seniori de la Konigsee (Germania), la 18 ani, fiind cel mai tanar pilot din competitie. A ocupat locul 34 la bob doua personae, dar a primit ”Rookie Trophy”, o cupa enorma, transmisibila, care i se ofera celui mai valoros tanar pilot din lume. In istoria Romaniei, doar doi piloti l-au mai primit acest trofeu - Ion Panturu in 1964 si Dragos Panaitescu in 1972.
 
In 2018, la Mondialele U23, de la St. Moritz a cucerit prima sa medalie -  argint, la bob doua personae, alaturi de impingatorul Ciprian Daroczi.
 
A facut parte din Echipa Olimpica a Romaniei care a participat la Jocurile Olimpice  PyeongChang 2018. A fost cel mai tanar pilot din competitia olimpica de bob, unde a luat startul la bob doua persoane impreuna cu acelasi Ciprian Daroczi pe post de impingator.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Pyeong Chang 2018 bob doua persoane 18

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Jocuri Olimpice de Tineret Lillehammer 2016 monobob 4