You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Maria Magdalena Dumitrache

Canotaj


Data nasterii: 03.05.1977
Locul nasterii: Targoviste, Dimbovita

Portret

A inceput sa practice canotajul la varsta de 14 ani la CSS Marina Orsova, din 1997 transferandu-se la CSA Steaua Bucuresti.

A fost componenta a loturilor nationale de junioare si tineret intre 1992 si 1997 si la lotului national  de senioare din 1998.

A participat la trei editii ale Campionatelor Mondiale de junioare, cucerind sase medalii (dintre care una de aur, la patru rame fara carmaci) si la doua editii al CM de tineret unde a cucerit o medalie de aur si una de argint in proba de dublu vasle (2x).
In 1998 si 1999, a cucerit doua titluri mondiale cu echipajul de opt rame cu carmaci (8+).

In 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, a urcat pe prima treapta a podiumului alaturi de coechipierele sale din barca de 8+.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in 2000 i-a fost conferit Ordinul national “Pentru Merit” in grad de comandor.

Palmares olimpic

2000
Sydney 2000
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1

Palmares competitional

1999
Campionatele Mondiale St. Catharines, Canada 1999
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1998
Campionatele Mondiale Koln, Germania 1998
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1997
Campionatele Mondiale de Tineret Milano, Italia 1997
Proba Loc
dublu vasle (2x) 1
1996
Campionatele Mondiale de Tineret Hazewinkel, Belgia 1996
Proba Loc
dublu vasle (2x) 2
1994
Campionatele Mondiale de Juniori Munchen, Germania 1994
Proba Loc
patru rame (4-) 1