You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Maria Ferariu

Baschet


Data nasterii: 21.04.2000
Locul nasterii: Brasov

Portret

A inceput sa joace baschet din scoala generala, alaturi de sora sa mai mare Ana Ferariu. La 12 ani, a inceput sa evolueze in competitiile nationale oficiale, iar la 15 ani a imbracat tricoul de campioana nationala cu echipa Olimpia CSU Brasov, sub indrumarea antrenorilor Dan Calancea si Nenad Marinkovic.

In 2015, in campionatul national de baschet, la Turneu final U16, a fost desemnata MVP-ul competitiei.

A fost selectionata in echipa nationala de junioare, unde s-a pregatit sub indrumarea antrenorilor Catalin Tanase, Monica Brosovszky Boriga și Larisa Toma.

In 2016, a fost titulara in reprezentativa Romaniei medaliata cu argint la Campionatul European feminin de baschet U16, Divizia B, de la Oradea.

In 2017, a facut parte din reprezentativa a Romaniei care s-a clasat pe locul 8 la Campionatul European feminin de baschet U18, Divizia B, de la Dublin (Irlanda).

In 2018, a evoluat in nationala Romaniei care s-a clasat pe locul 4 la Campionatul European de baschet feminin U20, Divizia B, de la Oradea, si in reprezentativa U18 care s-a clasat pe locul 9 la CE, Divizia B, din Austria.

Ca junioara, a jucat in Statele Unite ale Americii, la Roland Park Country School (RPCS) Baltimore si Lady Terps Maryland

A  fost selectionata in reprezentativa de baschet 3x3 a Romaniei care participa la JOT Buenos Aires 2018, competitie unde sora sa a evoluat la editia precedenta a JOT, la Nanjing, in 2014.

Palmares competitional

2018
Jocuri Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018
Proba Loc
aruncari la cos 18
meci 12