You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Laura Gabriela Carlescu Badea

Scrima


Data nasterii: 28.03.1970
Locul nasterii: Bucuresti

Portret

Laura Gabriela Carlescu Badea (Laura Badea inainte de casatoria cu sabrerul Adrian Carlescu in 1999) este prima campioana olimpica din istoria sportului romanesc la floreta feminin individual, performanta reusita la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996.

A participat la patru editii consecutive ale JO si a urcat de trei ori pe podiumul olimpic – de doua ori la Atlanta (a cucerit medalia de aur la floreta individual si medalia de argint cu echipa feminina de floreta a Romaniei) si o data la Barcelona, in 1992, unde a fost componenta a echipei feminine de floreta a Romaniei medaliata cu bronz.

S-a retras din ativitatea competitionala in 2004, dupa JO de la Atena, iar in 2013 a fost inclusa in “Hall of Fame” a Federatiei Internationale de Scrima (FIE).

Palmares olimpic

2004
Atena 2004
Proba Loc
floreta individual 5
2000
Sydney 2000
Proba Loc
floreta individual 4
1996
Atlanta 1996
Proba Loc
floreta echipe 2
floreta individual 1
1992
Barcelona 1992
Proba Loc
floreta echipe 3

Palmares competitional

2004
Campionatele Europene Copenhaga, Danemarca 2004
Proba Loc
floreta echipe 1
floreta individual 1
2004
Campionatele Mondiale New York, USA 2004
Proba Loc
floreta echipe 2
2003
Campionatele Mondiale Havana, Cuba 2003
Proba Loc
floreta echipe 3
2002
Campionatele Mondiale Lisabona, Portugalia 2002
Proba Loc
floreta echipe 3
2002
Campionatele Europene Moscova, Rusia 2002
Proba Loc
floreta individual 2
2000
Campionatele Europene Madeira. Portugalia 2000
Proba Loc
floreta echipe 2
1999
Campionatele Mondiale Seoul,Coreea 1999
Proba Loc
floreta individual 9
1999
Campionatele Europene Bolzano, Italia 1999
Proba Loc
floreta echipe 2
floreta individual 3
1998
Campionatele Mondiale Elvetia 1998
Proba Loc
floreta echipe 2
1998
Campionatele Mondiale Chaux de Fonds, Elvetia 1998
Proba Loc
floreta echipe 2
1997
Campionatele Europene Gdansk, Polonia 1997
Proba Loc
floreta individual 1
1997
Campionatele Mondiale Cape Town, Africa de Sud 1997
Proba Loc
floreta echipe 2
1996
Campionatele Europene Limoges, Franta 1996
Proba Loc
floreta individual 1
1995
Campionatele Mondiale Haga, Olanda 1995
Proba Loc
floreta echipe 2
floreta individual 1
1994
Campionatele Europene Cracovia, Polonia 1994
Proba Loc
floreta individual 2
1994
Campionatele Mondiale Atena, Grecia 1994
Proba Loc
floreta echipe 1
1993
Campionatele Europene Linz, Austria 1993
Proba Loc
floreta individual 3
1993
Campionatele Mondiale Essen, Germania 1993
Proba Loc
floreta echipe 2