You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Iulian Raicea

Tir sportiv


Data nasterii: 04.03.1973
Locul nasterii: Bucuresti

Portret

A mers pentru prima data intr-un poligon de tir sportiv la varsta de 12 ani, indemnat de tatal sau, dar s-a apucat serios de antrenamente abia la 14 ani. A inceput cu probe de pistol cu aer comprimat, dupa care au urmat cele de pistol liber. Din 1987, a inceput sa obtina rezultate din ce in ce mai bune la pistol viteza, proba unde a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney, in 2000.

La 19 ani, la Barcelona, a participat la primele sale intreceri olimpice, pana la finalul carierei fiind prezent la cinci editii de vara ale JO. La Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, a participat atat ca sportiv, reprezentant al Romaniei, cat si ca antrenor al lotului national al Thailandei.

Pana in 2012, Iulian Raicea si-a continuat activitatea de antrenor al echipelor nationale ale Thailandei, fiind in paralel membru al Bisericii Ortodoxe din Thailanda.

In 2012, a renuntat la antrenorat si a devenit ieromonahul Serafim, in cadrul Bisericii Ortodoxe din Bangkok, care apartine de Patriarhia Moscovei.
 

Palmares olimpic

2008
Beijing 2008
Proba Loc
10 m pistol aer comprimat 43
25 m pistol viteza 9
2004
Atena 2004
Proba Loc
10 m pistol aer comprimat 39
25 m pistol viteza 5
2000
Sydney 2000
Proba Loc
10 m pistol aer comprimat 30
25 m pistol viteza 3
1996
Atlanta 1996
Proba Loc
25 m pistol viteza 11
1992
Barcelona 1992
Proba Loc
25 m pistol viteza 13

Palmares competitional

1999
Campionatele Europene Bordeaux, Franta 1999
Proba Loc
25 m pistol viteza 2
1998
Cupa Mondiala Buenos Aires, Argentina 1998
Proba Loc
25 m pistol viteza 3
1998
Cupa Mondiala Zurich, Elvetia 1998
Proba Loc
25 m pistol viteza 2
1998
Campionatele Mondiale Zaragoza, Spania 1998
Proba Loc
25 m pistol viteza 3
1995
Cupa Mondiala Milano, Italia 1995
Proba Loc
25 m pistol viteza 3