You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ionela Livia Cozmiuc

Canotaj


Data nasterii: 03.01.1995
Locul nasterii: Câmpulung Moldovenesc, Suceava

Portret

Ionela Livia Cozmiuc (Lehaci, inainte de casatoria cu canotorul Marius Vasile Cozmiuc) a obtinut rezultate notabile la canotaj, la varsta junioratului cucerind o medalie de argint la Campionatele Mondiale din 2012 la dublu vasle (2x). Tot argint si-a adjudecat si la Campionatele Europene de juniori din  2011, la 2x,  si in 2013,la simplu vasle (1x).

In 2014, la CM rezervat sportivilor sub 23 de ani, a ocupat pozitia secunda la dublu vasle categorie usoara (L2x).

In 2016, in cadrul intrecerilor preolimpice de la Lucerna (Elveția), in finala probei de dublu vasle categorie usoara (L2x), alaturi de  Gianina Elena Beleaga
a ocupat locul 2, si a calificat barca de L2x, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Conducerea tehnica a lotului national de canotaj a decis ca aceleasi sportive care au tras in intrecerile preolimpice sa participe si in confruntarile olimpice de la Rio 2016.

In 2017, alaturi de aceeasi Gianina Elena Beleaga, a cucerit aurul mondial la dublu vasle categorie usoara, primul pentru Romania in aceasta proba după 18 ani.

In noiembrie 2017, a fost inclusa in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a editei de vara a JO Tokyo 2020.

Palmares olimpic

2020
Tokyo 2020
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 6
2016
Rio 2016
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 8

Palmares competitional

2020
Campionatele Europene Poznan, Polonia 2020
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 3
2019
Campionatele Mondiale Linz, Austria 2019
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 4
2018
Campionatele Europene Glasgow, Marea Britanie 2018
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 4
2018
Campionatele Mondiale Plovdiv, Bulgaria 2018
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 1
2017
Campionatele Mondiale Sarasota-Bradenton, SUA 2017
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 1