You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ioana Cristina Rotaru

Canotaj


Data nasterii: 04.01.1984
Locul nasterii: Cimpulung Moldovenesc

Portret

Ioana Cristina Rotaru (Papuc pana in 2009 cand s-a casatorit cu fostul canotor Lucian Rotaru) a fost selectionata pentru canotaj la varsta de 12 ani si la scurta vreme Centrul Olimpic pentru juniori de la Orsova a devenit noul sau camin. La 15 ani a cucerit prima medalie, la doi rame (2-), iar doi ani mai tarziu a concurat in echipa de senioare a Romaniei.

Inainte sa implineasca varsta de 21de ani cucerise trei titluri mondiale la juniori si unul la seniori, precum si un titlu olimpic la Atena, in 2004, in barca de 8+1 a Romaniei unde a tras alaturi de consacratele Elisabeta Lipa, Georgeta Andrunache, Doina Ignat, Viorica Susanu, Elena Georgescu si mai putin celebrele Aurica Barascu si colega sa de generatie Rodica Maria Florea.

A evoluat cu succes in probele de doi si patru rame (4-), sau patru vasle (4x), dar cele mai multe medalii le-a cucerit in barca de 8+1.

 

Palmares olimpic

2012
Londra 2012
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 4
2008
Beijing 2008
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 3
2004
Atena 2004
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1

Palmares competitional

2008
Campionate Europene Atena, Grecia 2008
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2007
Campionatele Mondiale Munchen, Germania 2007
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
2007
Campionatele Europene Poznan, Polonia 2007
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2005
Campionatele Mondiale Gifu, Japonia 2005
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
2003
Campionatele Mondiale de Tineret Belgrad, Serbia 2003
Proba Loc
2 - 1
2003
Campionatele Mondiale de Tineret Belgrad, Serbia-Muntenegru 2003
Proba Loc
2 - 1
2003
Campionatele Mondiale Milano, Italia 2003
Proba Loc
4x 10
2002
Campionatele Europene de Juniori Trakay, Polonia 2002
Proba Loc
doi rame (2-) 1
2002
Campionatele mondiale U20 Trakay, Polonia 2002
Proba Loc
doi rame (2-) 1
2002
Campionatele Mondiale de Juniori Trakay, Lituania 2002
Proba Loc
doi rame (2-) 1
2002
Campionatele Mondiale Sevilla, Spania 2002
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 4
2001
Campionatele Mondiale de Juniori Duisburg, Germania 2001
Proba Loc
doi rame (2-) 1
2001
Campionatele Europene de Juniori Duisburg, Germania 2001
Proba Loc
doi rame (2-) 2
opt rame cu carmaci (8+) 1
2001
Campionatele mondiale U20 Duisburg, Germania 2001
Proba Loc
doi rame (2-) 2
opt rame cu carmaci (8+) 1
2000
Campionatele Mondiale de Juniori Zagreb, Croatia 2000
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2000
Campionatele Europene de Juniori Zagreb, Croatia 2000
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2000
Campionatele mondiale U20 Zagreb, Croatia 2000
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1999
Campionatele Mondiale de Juniori Plovdiv, Bulgaria 1999
Proba Loc
doi rame (2-) 3
1999
Campionatele Europene de Juniori Plovdiv, Bulgaria 1999
Proba Loc
doi rame (2-) 3
1999
Campionatele mondiale U20 Plovdiv, Bulgaria 1999
Proba Loc
doi rame (2-) 3