• BCR

Ilie Daniel Popescu
Gimnastica artistica

Ilie Daniel Popescu
Galerie foto
Data nasterii: 01.06.1983
Locul nasterii: Resita, Caras-Severin

Portret

A inceput sportul la varsta de 5 ani, dar a practicat mai intai luptele libere, incurajat de unchiul sau Ilie Ene, antrenor de lupte. Intr-o zi a mers cu tatal sau la Sala Polivalenta, unde se pregatea lotul Romaniei de gimnastica. Fascinat de aparatele de gimnastica, in special de calul cu manere, a inceput sa se joace pe acestea, fiind imediat remarcat de antrenorul Ion Albu care a insistat sa vina la gimnastica. Timp de sase luni de zile, a combinat luptele cu gimnastica, dar pana la urma a ales gimnastica.

In 2000, la Stuttgart, a cucerit titlul de campion european de juniori, iar un an mai tarziu, a fost selectionat in lotul national de seniori al Romaniei.

In 2006, la Campionatele Europene de la Volos (Grecia), a obtinut o medalie de argint cu echipa, iar in 2007, la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, a urcat pe treapta a doua a podiumului la sarituri.  In 2008, la Campionatele Europene de la Lausanne (Elvetia), a fost medaliat cu bronz la cal cu manere.

A fost prezent la doua editii ale Jocurilor Olimpice, la Atena, in 2004, unde a cucerit medalia de bronz cu echipa, cel mai valoros trofeu din cariera sa, si la Beijing in 2008.

In 2009, s-a retras din activitatea competitionala si a devenit antrenor de gimnastica in Germania la clubul TV Schwäbisch Gmünd Wetzgau. Ulterior a primit cetatenia germana.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Beijing 2008 echipe 7
Atena 2004 echipe 3

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionatele Europene de Juniori Patras, Grecia 2002 cal cu manere 8
Campionatele Europene de Juniori Patras, Grecia 2002 echipe 6
Campionatele Europene de Juniori Bremen, Germania 2000 cal cu manere 1