You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Horia Vlad Tecau

Tenis


Data nasterii: 19.01.1985
Locul nasterii: Brasov

Portret

A inceput sa joace tenis de la varsta de 7 ani si s-a specializat in proba de dublu masculin.

Inainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, a ocupat locul 10 in ierarhia mondiala ATP, la dublu, cea mai buna clasare avand-o in noiembrie 2015 - locul 2 ATP.

In  turneele de Mare Slam, cel mai important rezultat la dublu masculin l-a inregistrat in 2015, cand a castigat turneul de la Wimbledon, avandu-l ca partener pe Jean-Julien Rojer. Pana la obtinerea acestei performante, tot la Wimbledon a mai jucat trei finale de Grand Slam, in 2010, 2011 si 2012, alaturi de Robert Lindstedt.

Tot in 2015, a  castigat finala  ATP World Tour Finals alaturi de Jean-Julien Rojer.

In 2012, a castigat  Australian Open la dublu mixt alaturi de Bethanie Mattek-Sands, in acelasi an, la Londra, participand in premiera la o editie a Jocurilor Olimpice unde, la festivitatea de deschidere, a fost portdrapelul Echipei Olimpice a Romaniei.

Palmares olimpic

2016
Rio 2016
Proba Loc
dublu 2
dublu mixt 5
2012
Londra 2012
Proba Loc
dublu turul 1

Palmares competitional

2016
ATP - Current rank 2016
Proba Loc
dublu 10
2015
ATP - High rank 2015
Proba Loc
dublu 2
2015
Grand Slam Wimbledon 2015
Proba Loc
dublu 1
2012
ATP - High rank 2012
Proba Loc
dublu 8
2012
ATP - Current rank 2012
Proba Loc
dublu 11
2012
Grand Slam Wimbledon , Londra 2012
Proba Loc
dublu 2
2012
Grand Slam Australian Open 2012
Proba Loc
dublu mixt 1
2011
Grand Slam Wimbledon 2011
Proba Loc
dublu 2
2010
Grand Slam Wimbledon 2010
Proba Loc
dublu 2