You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Gianina Elena Beleagă

Canotaj


Data nasterii: 21.05.1995
Locul nasterii: Gura Humorului

Portret

La varsta junioratului, a inregistat performante notabile in proba de opt rame cu carmaci (8+), unde a fost dubla campioana mondiala, in 2012 si 2013,  si campioana europeana in 2013.
 
In 2016, in cadrul intrecerilor preolimpice de la Lucerna (Elveția), in finala probei de dublu vasle categorie usoara (L2x), alaturi de  Ionela Livia Lehaci a ocupat locul 2, si a calificat barca de L2x, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

In noiembrie 2017, a fost inclusa in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a editei de vara a JO Tokyo 2020.

Palmares olimpic

2020
Tokyo 2020
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 6
2016
Rio 2016
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 8

Palmares competitional

2021
Campionatele Europene Varese, Italia 2021
Proba Loc
simplu vasle ctg. usoara (L1x) 2
2020
Campionatele Europene Poznan, Polonia 2020
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 3
2019
Campionatele Mondiale Linz, Austria 2019
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 4
2018
Campionatele Mondiale Plovdiv, Bulgaria 2018
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 1
2018
Campionatele Europene Glasgow, Marea Britanie 2018
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 4
2017
Campionatele Mondiale Sarasota-Bradenton, SUA 2017
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 1