You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Georgian Madalin Bucur

Scrima


Data nasterii: 15.06.1994
Locul nasterii: Slobozia, Ialomita

Portret

A inceput scrima la varsta de opt ani la clubul din comuna ialomiteana Suditi, sub indrumarea antrenorului Marin Crutu. S-a specializat pe arma sabie si continuat la Clubul Sportiv din Slobozia. In anul 2007, a castigat medalia de bronz la Campionatul national de copii, pe cea de argint, in proba individuala de la Campionatul de sperante si pe cea de aur in proba pe echipe.

In 2009, a obtinut medalia de bronz la Campionatul European de Juniori I.

La finalul anului 2012, a fost cooptat in lotul national de seniori al Romaniei dupa ce s-au retras trei dintre cei patru membri echipei vicecampioane la Londra 2012.

In 2013 a participat ca rezerva la Campionatele Europene, competitie la finalul careia, in proba de sabie pe echipe, Romania s-a clasat pe locul 4 dupa ce a fost invinsa in semifinala de Italia, apoi de Ucraina in finala mica.

A devenit campion national la sabie tineret in 2014, dupa ce a trecut in finala de Cristian Bituca si a fost selectionat din nou ca rezerva la Jocurile Europene, unde Romania a cucerit medalia de argint, fiind invinsa de Italia in finala.

A participat la Campionatul Mondial din 2015 de la Moscova si a facut parte din echipa Romaniei care la final, dupa meciurile de clasament, s-a clasat pe locul 6.

Palmares competitional

2015
Jocuri Europene Baku 2015
Proba Loc
sabie echipe 2