You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Gabriela Potorac

Gimnastica artistica


Data nasterii: 06.02.1973
Locul nasterii: Bacau

Portret

A inceput sa practice gimnastica la varsta de 5 ani, la CS Bacau, sub indrumarea antrenorilor Marina si Mircea Bibire, iar apoi, dupa selectia sa la lotul national, s-a pregatit la Centrul Olimpic de Gimnastica din Deva, avandu-i ca antrenori pe Adrian Goreac, Maria Cosma, Octavian Bellu si Adrian Stan.

 In perioada 1981-1984, a participat la Campionatele Nationale pentru copii si juniori, unde a cucerit locul I la individual compus, sarituri si paralele, iar la Nationalele pentru senioare din 1984, s-a clasat pe primul loc la paralele, desi era inca junioara.

A debutat in competitiile internationale la CE de juniori din 1986, cu bronz la paralele, iar la editia din 1988, a castigat titlul continental la barna, doua medalii de argint (individual compus si paralele) si bronz, la sol.

In 1989, la CE de senioare de la Bruxelles, a cucerit medalia de aur la barna, iar la CM de la Stuttgart din acelasi an, a obtinut medalia de argint impreuna cu echipa Romaniei si medalia de bronz la barna, in intrecerea individuala pe aparate.  La JO din 1988 de la Seul, Gabriela Potorac a contribuit la clasarea echipei Romaniei pe locul secund, iar in competitia pe aparate a obtinut medalia de argint la sarituri si bronz la barna.

Dupa 1990 a pleacat in Japonia, unde a activat ca antrenoare de gimnastica.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in anul 2000, i-a fost conferita Medalia nationala „Pentru Merit”, clasa a II-a.

Palmares olimpic

1988
Seul 1988
Proba Loc
barna 3
echipe 2
individual compus 4
sarituri 2