• BCR
  • Groupama

Florin Nicolae Arteni Fîntînariu
Canotaj

Florin Nicolae Arteni Fîntînariu
Galerie foto
Data nasterii: 06.03.2001
Locul nasterii: Suceava

Portret

A inceput sa practice canotajul la varsta de 12 ani, dupa ce antrenorul Ioan Despa i-a remarcat calitatile fizice speciale, cand a trecut prin Rasca.

In anii 2015-2016, la Constanta, s-a antrenat sub atenta supraveghere a Georgetei Grijuc, castigand doua titluri balcanice la dublu vasle si 4 vasle, dupa care a inceput pregatirea la Centrul National Olimpic pentru juniori de la Orsova sub indrumarea colectivului tehnic condus de Cristian Malis.

In 2018, la Campionatele Europene de juniori (U20) de la Gravelines (Franta), a urcat pe treapta a doua a podiumului la doi rame fara carmaci (2-), alaturi de Iulian Nestian, iar cateva luni mai tarziu, la Campionatele Mondiale de juniori de la Racice (Cehia), alaturi de Alexandru Laurentiu Danciu, a produs una dintre marile surprize ale competitiei, terminand proba de 2- pe primul loc.

La JOT Buenos Aires 2018, Florin Nicolae Arteni-Fintinariu, a luat startul in proba de doi rame fara carmaci (2-), alaturi Alexandru-Laurentiu Danciu, si a cucerit medalia de argint.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionatele Europene Varese, Italia 2021 opt rame cu carmaci (8+) 2
Campionatele Europene Poznan, Polonia 2020 opt rame cu carmaci (8+) 2
Jocuri Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018 doi rame (2-) 2