You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Florentin Alin Badea

Scrima


Data nasterii: 01.06.1988
Locul nasterii: Slobozia, Ialomita

Portret

A inceput sa practice scrima la varsta de zece ani la Slobozia in cadrul sectiei de scrima a  Clubului Sportiv Scolar din localitate, dupa ce antrenorul Mihaita Marin a prezentat acest sport la scoala primara unde invata. Cinci ani mai  tarziu, a castigat Cupa Koracell de la Godollo (Ungaria), etapa din cadrul Cupei Mondiale de cadeti, la arma sabie.

In anul 2008, a fost legitimat la CSA Steaua, iar la finalul lui 2012 a fost selectionat la lotul national de sabie al Romanie dupa ce s-au retras trei dintre cei patru membri echipei vicecampioane la Londra 2012.

In 2013, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, la prima sa participare la competitie international de asemenea anvergura, a cucerit medalia de argint cu echipa Romaniei.

In 2015, a facut parte din lotul care a reprezentat Romania la Jocurile Europei si a cucerit medalia de argint in concursul de sabie pe echipe.

In 2016, a urcat de doua ori pe treapta a treia a podiumului cu echipa de sabie a Romaniei, la Campionatele Europene de la Torun (Polonia)  si la Campionatele Mondiale de la Rio de Janeiro (Brazilia).

Palmares competitional

2016
Campionatele Europene Torun, Polonia 2016
Proba Loc
sabie echipe 3
2016
Campionatele Mondiale - Rio de Janeiro, Brazilia 2016
Proba Loc
sabie echipe 3
2015
Jocuri Europene Baku 2015
Proba Loc
sabie echipe 2
sabie individual 8