• BCR

Florentin Alin Badea
Scrima

Florentin Alin Badea
Galerie foto
Data nasterii: 01.06.1988
Locul nasterii: Slobozia, Ialomita

Portret

A inceput sa practice scrima la varsta de zece ani la Slobozia in cadrul sectiei de scrima a  Clubului Sportiv Scolar din localitate, dupa ce antrenorul Mihaita Marin a prezentat acest sport la scoala primara unde invata. Cinci ani mai  tarziu, a castigat Cupa Koracell de la Godollo (Ungaria), etapa din cadrul Cupei Mondiale de cadeti, la arma sabie.

In anul 2008, a fost legitimat la CSA Steaua, iar la finalul lui 2012 a fost selectionat la lotul national de sabie al Romanie dupa ce s-au retras trei dintre cei patru membri echipei vicecampioane la Londra 2012.

In 2013, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, la prima sa participare la competitie international de asemenea anvergura, a cucerit medalia de argint cu echipa Romaniei.

In 2015, a facut parte din lotul care a reprezentat Romania la Jocurile Europei si a cucerit medalia de argint in concursul de sabie pe echipe.

In 2016, a urcat de doua ori pe treapta a treia a podiumului cu echipa de sabie a Romaniei, la Campionatele Europene de la Torun (Polonia)  si la Campionatele Mondiale de la Rio de Janeiro (Brazilia).

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionatele Europene Torun, Polonia 2016 sabie echipe 3
Campionatele Mondiale - Rio de Janeiro, Brazilia 2016 sabie echipe 3
Jocuri Europene Baku 2015 sabie echipe 2
Jocuri Europene Baku 2015 sabie individual 8