You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Eniko Barabas

Canotaj


Data nasterii: 21.07.1986
Locul nasterii: Reghin

Portret

Eniko Barabas (devenita Mironcic dupa casatoria cu canoistul Florin Mironcic) a inceput canotajul in 1997, la 11 ani.

A debutat in competitiile internationale de anvergura in 2000, la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor de la Zagreb (Croatia) unde a fost componenta a echipajului de patru vasle (4x). Un an mai tarziu, la CM de la Duisburg, a obtinut prima sa medalie, argint la 4x.

In 2002, la CM de juniori de la Trakai (Lituania) a cucerit primul sau titlu mondial, ca membru al echipajului de opt rame cu carmaci (8+).

La senioare, primul rezultat de marca l-a inregistrat in 2007, la Campionatele Europene de la Poznan (Polonia), unde a cucerit argintul la 4x.

La Jocurile Olimpice de la Beijing, in 2008, a obtinut bronzul la 8+, in acelasi an, tot la 8+, devenind campioana europeana la Atena.

In 2009, la 8+, a cucerit argintul la CM de la Poznan (Polonia) si aurul la CE de la Brest (Belarus), iar in 2010, tot la 8+,  la CE de la Montemor-o-Velho (Portugalia), a devenit din nou campioana europeana si a obtinut bronzul la CM.

A mai cucerit titlul european la 8+ in 2011, la Plovdiv (Bulgaria), iar la Jocurile Olimpice de la Londra, in 2012 a facut parte din echipajul de 8+, clasat pe locul 4.

Palmares olimpic

2012
Londra 2012
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 4
2008
Beijing 2008
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 3

Palmares competitional

2011
Campionate Europene Plovdiv, Bulgaria 2011
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2011
Campionatele mondiale Bled, Slovenia 2011
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 4
2010
Campionatele mondiale Lake Karapiro, Noua Zeelanda 2010
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 3
2010
Campionate Europene Montemor-o-Velho, Portugalia 2010
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2009
Campionate Europene Brest, Belarus 2009
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2009
Campionatele mondiale Poznan, Polonia 2009
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
2008
Campionate Europene Atena, Grecia 2008
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2007
Campionate Europene Poznan, Polonia 2007
Proba Loc
patru vasle (4x) 2
2005
Campionatele mondiale Gifu, Japonia 2005
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
2005
Campionatele Mondiale Gifu, Japonia 2005
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
2003
Campionatele mondiale U20 Atena, Grecia 2003
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1