You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Emilia Alina Vuc

Lupte


Data nasterii: 04.10.1993
Locul nasterii: Reșița, Caraș Severin

Portret

A inceput sa practice luptele libere la varsta de 10 ani, la Resita.

A fost legimata la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, iar din 2012 a inceput sa se antreneze cu Mihai Stroia.

In limitele categoriei 48 kg, in 2016, la Campionatele Europene de la Riga, a urcat pe treapta a doua a podiumului, dupa argintul de la CE Under-23 din 2015 si Campionatele Mondiale de juniori din 2013, si medaliile de bronz cucerite la CE de juniori din 2011 si CM de juniori din 2011 si CE de cadeti din 2010.

In 2016, la turneul preolimpic de lupte de la Zrenjanin (Serbia) a cucerit medalia de argint in limitele categoriei 48 kg si a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

In vara lui 2017, la Campionatele Mondiale de la Paris, a cucerit argintul, prima medalie mondiala pentru senioare din istoria luptelor feminine romanesti.

In noiembrie 2017, a fost inclusa in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a editei de vara a JO Tokyo 2020.

Palmares olimpic

2020
Tokyo 2020
Proba Loc
libere, 50 kg 14
2016
Rio 2016
Proba Loc
libere, 48 kg Optimi

Palmares competitional

2019
Campionatele Mondiale Nur-Sultan, Kazakhstan 2019
Proba Loc
libere, 50 kg 2
2018
Campionatele Europene Kaspiisk, Rusia 2018
Proba Loc
libere, 50 kg 2
2017
Campionatele Europene Novi Sad, Serbia 2017
Proba Loc
libere, 48 kg 3
2017
Campionatele Mondiale Paris 2017
Proba Loc
libere, 48 kg 2
2016
Campionatele Europene Riga, Letonia 2016
Proba Loc
libere, 48 kg 2
2015
Jocuri Europene Baku 2015
Proba Loc
libere, 48 kg 16