You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Elizabeta Samara

Tenis de masa


Data nasterii: 15.04.1989
Locul nasterii: Constanta

Portret

A inceput sa practice tenisul de masa de la varsta de cinci ani si a devenit una dintre cele mai valoroase jucatoare din Europa.

De patru ori campioana europeana - la simplu, in 2015 la Ekaterinburg, in Rusia, la dublu mixt, in 2012, la Buzau, si in 2011, la Istanbul, in Turcia, si la dublu feminin in 2009, la Stuttgart, in Germania, a ocupat un important loc 5, in 2014, cu echipa Romaniei la Campionatele Mondiale din Japonia.

In mai 2016, datorita pozitiei in clasamentul mondial al federatiei internationale de specialitate (ITTF), si-a asigurat prezenta in competitia de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Dupa ce ITTF a comunicat calificarea Romaniei in competitia olimpica pe echipe, a  fost inclusa in team-ul reprezentativ alaturi de Bernadette Cynthia Szocs si Daniela Dodean Monteiro.

A fost a treia prezenta consecutiva la o editie a JO, dupa Beijing 2008 si Londra 2012.

In 2017, a semnat un contract pe trei ani cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti.

In 2019, a fost inclusa in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a editei de vara a JO Tokyo 2020.

Palmares olimpic

2020
Tokyo 2020
Proba Loc
echipe 5
simplu
2016
Rio 2016
Proba Loc
echipe Tur 1
simplu
2012
Londra 2012
Proba Loc
simplu optimi de finala
2008
Beijing 2008
Proba Loc
echipe 7
simplu Turul 3

Palmares competitional

2019
Jocuri Europene Minsk 2019
Proba Loc
echipe 2
2019
Campionatele Europene Nantes, Franta 2019
Proba Loc
echipe 1
2017
Campionatele Europene Luxemburg 2017
Proba Loc
echipe 1
2016
Campionatele Europene Budapesta, Ungaria 2016
Proba Loc
dublu feminin 3
simplu 3
2015
Jocuri Europene Baku 2015
Proba Loc
echipe 9
simplu Turul 3
2015
Campionate Europene Ekaterinburg, Rusia 2015
Proba Loc
dublu feminin 2
simplu 1
2013
Campionatele Europene Schwechat, Germania 2013
Proba Loc
echipe 2
2012
Campionatele Europene Herning, Danemarca 2012
Proba Loc
dublu feminin 1
2012
Campionate Europene Buzau, Romania 2012
Proba Loc
dublu mixt 1
2011
Campionate Europene Gdansk, Polonia 2011
Proba Loc
dublu feminin 2
echipe 2
simplu 5
2011
Campionate Europene Istanbul, Turcia 2011
Proba Loc
dublu mixt 1
2010
Campionate Europene Ostrava,Cehia 2010
Proba Loc
echipe 2
2010
Campionate Europene Ostrava, Cehia 2010
Proba Loc
dublu feminin 3
2009
Campionate Europene Stuttgart, Germania 2009
Proba Loc
dublu feminin 1
2009
Campionate Europene Subotica, Serbia 2009
Proba Loc
dublu mixt 3
2008
Campionate Europene Sankt Petersburg, Rusia 2008
Proba Loc
dublu feminin 3