You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Elena Georgescu

Canotaj


Data nasterii: 10.04.1964
Locul nasterii: Bucuresti

Portret

Elena Georgescu (Nedelcu, dupa casatorie) a inceput canotajul la varsta de 16 ani. A activat la cluburile bucurestene Metalul, Vointa, Steaua si Dinamo, pozitia sa in barca fiind de carmaci.

A condus echipajele de 8+1 ale Romaniei care au cucerit titlurile mondiale in 1990, 1997, 1998 si 1999 si medalia de bronz in 1991.

A participat la cinci editii ale Jocurilor Olimpice, in calitate de carmaci al echipajelor de 8+1 ale Romaniei, unde a cucerit trei titluri olimpice, in 1996, 2000 si 2004, o medalie de argint, in 1992, si una de bronz, in 2008.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in 2000 i-a fost conferit Ordinul national “Pentru Merit” in grad de comandor.

Palmares olimpic

2008
Beijing 2008
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 3
2004
Atena 2004
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2000
Sydney 2000
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1996
Atlanta 1996
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1992
Barcelona 1992
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2

Palmares competitional

2007
Campionatele Mondiale Munchen, Germania 2007
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
2007
Campionatele Europene Poznan, Polonia 2007
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2003
Campionatele Mondiale Milano, Italia 2003
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
1999
Campionatele Mondiale St.Catharines, Canada 1999
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1998
Campionatele Mondiale Koln, Germania 1998
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1997
Campionatele Mondiale Aiguebelette, Franta 1997
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1991
Campionatele Mondiale Viena, Austria 1991
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 3
1990
Campionatele Mondiale Lake Barrington, Australia 1990
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1