You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Doina Ignat

Canotaj


Data nasterii: 20.12.1968
Locul nasterii: Radauti-Prut, Botosani

Portret

A debutat in canotaj la varsta de 16 ani, iar primul rezultat notabil l-a obtinut in 1986, ca junioara, la Regata Racice (Cehoslovacia) unde a obtinut medalia de argint la simplu vasle.

Ca senioara, Doina Ignat a obtinut cea dintai performanta internationala importanta la Campionatele Mondiale de la Viena, din 1991, cand, alaturi de colegele din barca de patru vasle, a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului.

Cele mai multe rezultate de marca le-a obtinut in proba regina a canotajului – opt rame cu carmaci (8+), unde a fost una dintre titularele echipajului reprezentativ timp de aproape  17 ani.  A fost prezenta la cinci editii ale Jocurilor Olimpice, unde a cucerit patru titluri, trei la 8+ si unul la doi rame (2-), in 2000, la Sydney, alaturi de Georgeta Damian Andrunache.

Dupa retragerea din activitatea competitionala, dupa Campionatele Europene de la Atena, din 2008, a imbratisat cariera de antrenor, in 2015 fiind cooptata in colectivul tehnic al lotului national feminin de canotaj al Romaniei.

Pentru merite sportive deosebite a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in anul 2000 i-a fost conferita distinctia Ordinul national “Serviciul Credincios” in grad de comandor.

Palmares olimpic

2008
Beijing 2008
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 3
2004
Atena 2004
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2000
Sydney 2000
Proba Loc
doi rame (2-) 1
opt rame cu carmaci (8+) 1
1996
Atlanta 1996
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1992
Barcelona 1992
Proba Loc
patru vasle (4x) 2

Palmares competitional

2007
Campionatele Mondiale Munchen, Germania 2007
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
2007
Campionatele Europene Poznan, Polonia 2007
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2003
Campionatele Mondiale Milano, Italia 2003
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
1999
Campionatele Mondiale St.Catharines, Canada 1999
Proba Loc
dublu vasle (2x) 10
opt rame cu carmaci (8+) 1
1998
Campionatele Mondiale Koln, Germania 1998
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1997
Campionatele Mondiale Aiguebelette, Franta 1997
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
patru rame (4-) 2
1995
Campionatele Mondiale Tampere, Finlanda 1995
Proba Loc
doi rame (2-) 6
opt rame cu carmaci (8+) 2
1994
Campionatele Mondiale Indianapolis, SUA 1994
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 3
1993
Campionatele Mondiale Racice, Republica Cehoslovaca 1993
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
1991
Campionatele Mondiale Viena, Austria 1991
Proba Loc
patru vasle (4x) 3