You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Danut Grecu

Gimnastica artistica


Data nasterii: 26.09.1950
Locul nasterii: Bucuresti

Portret

A inceput sa practice gimnastica la varsta de 12 ani, la Iasi, sub indrumarea profesorului Octav Ungureanu. In 1963, a fost legitimat la Clubul Sportiv Viitorul, din Bucuresti, de unde s-a transferat la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, la ambele cluburi avandu-l ca antrenor pe Mircea Radulescu.

In 1966, a imbracat primul sau tricou de campion national, la juniori, de-a lungul carierei sale sportive obtinand peste 15 de titluri de campion national la gimnastica artistica.

A participat la trei editii ale Jocurilor Olimpice, patru ale Campionatelor Mondiale, patru Campionate Europene si doua Jocuri Mondiale Universitare.

A cucerit primele titluri de campion mondial si european din istoria gimnasticii romanesti. In 1974, la CM de la Varna, a urcat pe prima treapta a podiumului la inele, performanta pe care a reeditat-o, la acelasi aparat, in 1975, la CE de la Berna.

In 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, a cucerit medalia de bronz la inele, prima medalie olimpica din istoria gimnasticii masculine romanesti.

Tot la inele, aparatul sau favorit, a mai cucerit o medalie de bronz, in 1978, la Strasbourg, si una de  argint, in 1979,  la Fort Worth, la Campionatele Mondiale, iar la Campionatele Europene de la Grenoble, din 1973, a mai obtinut o medalie de argint.

In 1974, a fost declarat cel mai bun sportiv al Romaniei si al treilea din Balcani.

S-a retras din activitatea competitionala dupa Jocurile Olimpice de la Moscova, din 1980, dupa accidentarea suferita (ruptura musculara) in timpul exercitiului de la inele. A devenit antrenor si arbitru international de gimnastica. Ca tehnician, a activat mai intai la sectia de gimnastica a CS „Dinamo”, iar apoi la lotului national masculin de gimnastica al Romaniei.

A primit titlurile de Maestru al Sportului, Maestru Emerit al Sportului si Antrenor Emerit. I-a fost conferit Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de cavaler.

Palmares olimpic

1980
Moscova 1980
Proba Loc
echipe 4
inele 6
1976
Montreal 1976
Proba Loc
echipe 6
inele 3
sarituri 4
1972
Munchen 1972
Proba Loc
echipe 7