• BCR

Dan Burinca
Gimnastica artistica

Dan Burinca
Galerie foto
Data nasterii: 17.06.1972
Locul nasterii: Sibiu

Portret

A inceput sa practice gimnastica la Clubului Sportiv Scolar din Sibiu, sub indrumarea antrenorului Horst Stolz. S-a transferat apoi la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, unde s-a antrenat cu Aurelian Georgescu, dupa care a fost selectionat la lotul national al Romaniei unde s-a pregatit cu antrenorii Danut Grecu, Aurelian Georgescu si Iosif Ferencz.

La inele, aparatul sau favorit, a cucerit medaliile de bronz, la Campionatele Mondiale din 1994 si argint, la CM din 1995, de la Sabae (Japonia). La CM din Tara Soarelui Rasare, a facut parte din  echipa Romaniei care a obtinut bronzul, prima medalie cucerita de un team masculin romanesc la un Campionat Mondial de gimnastica.

In 1996, la Jocurile Olimpice de la Atlanta a cucerit medalia de argint la inele, aceasta fiind cea mai buna performanta a sa.

Dupa retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenor de gimnastica. A activat mai intai la Liceul cu Program Sportiv din Deva, apoi a plecat ca tehnician la un club din Austria, dupa care a revenit in Romania, la un club din Sibiu.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in 2000, i-a fost conferita Crucea Nationala „Serviciul Credincios”, clasa a Il-a.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Atlanta 1996 inele 2

Palmares competitional

Competitie Proba Loc