You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Cristian Pletea

Tenis de masa


Data nasterii: 28.05.2000
Locul nasterii: Constanta

Portret

A inceput sa practice tenisul de masa la varsta de 6 ani, la Liceul cu Program Sportiv Nicolae Rotaru din Constanta, fiind descoperit de antrenorul Stelian Hasoti. Intre anii 2013 si 2015, a avut dubla legitimare la TOPSPIN Constanta si LPS Nicolae Rotaru, dupa care a devenit component al clubului Top Star Constata.

Prima clasare pe locul I a reusit-o la Campionatul National de juniori III, la dublu mixt in 2012, in acelasi an castigand si Trofeul Sperantelor, la categoria sa de varsta (12 ani)

In 2015, la Campionatele Europene pentru cadeti si juniori de la Bratislava a cucerit patru medalii: doua de aur la simplu si dublu mixt alaturi de Maria Taylakova, una de argint, la dublu masculin, alaturi de Rares Sipos, si una de bronz cu echipa. In acelasi an a castigat Top 12 la seniori.

In 2017, la Campionatele Europene pentru cadeti si juniori de la Guimaraes (Portugalia), a cucerit patru medalii: una de aur - la dublu masculin, alaturi de rusul Denis Ivonin, una de argint - in proba de simplu si doua de bronz - una cu echipa de juniori (alaturi de Rares Sipos, Florin Spelbul si Dragos Oprea) si cea de-a doua in proba de dublu mixt, alaturi de Adina Diaconu.

In acelasi an, la Campionatele Mondiale pentru juniori de la Riva del Garda (Italia) a obtinut medaliile de bronz in proba de dublu mixt, alaturi de Adina Diaconu, si cu echipa, si a castigat la simplu Top 10 Europa Juniori, competitie individuala rezervata celor mai valorosi tineri jucatori de tenis de masa ai continentului, care s-a desfasurat, la Worcester (Marea Britanie).

In luna februarie 2018, s-a clasat pe primul loc la turneul international de calificare de la Hodonin (Cehia) si si-a asigurat prezenta la Jocurile Olimpice de Tineret programate a avea loc in capitala Argentinei, Buenos Aires, in octombrie, acelasi an.

Cateva luni mai tarziu, la CE de tineret de la Minsk (Belarus), a cucerit medalia de argint, la simplu.

In iulie 2018, la Campionantele Europene rezervate juniorilor de la Cluj, a cucerit doua medalii de bronz, la dublu masculin, alaturi de Irvin Bertrand, si cu echipa Romaniei.

Palmares competitional

2019
Jocuri Europene Minsk 2019
Proba Loc
echipe 5
2018
Jocuri Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018
Proba Loc
echipe mixte 5
simplu 5