• BCR

Corneliu Marin
Scrima

Corneliu Marin
Galerie foto
Data nasterii: 19.01.1953
Locul nasterii: Bucuresti

Portret

La varsta de 14 ani a inceput sa practice scrima, arma sabie, la Clubul Viitorul din Bucuresti cu antrenorul Lucian Glisca. La 17 ani a urcat pe treapta a doua a podiumului national, pentru ca un an mai tarziu sa cucereasca titlul national la juniori. In 1972 s-a transferat la Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua Bucuresti unde a inceput antrenamentele cu Dumitru Mustata. Desi initial s-a pregatit pentru meseria de bijutier, in cele din urma s-a dedicat in totalitate scrimei, timp de 15 ani clasandu-se in primul esalon de sabreri ai Romaniei.

A participat la trei editii ale Jocurilor Olimpice, cucerind doua medalii de bronz cu echipa de sabie a Romaniei. Tot cu echipa de sabie a Romaniei a mai cucerit in 1977 medalia de argint la CM de la Buenos Aires, iar in 1975 a obtinut bronzul la CM de la Budapesta. A fost campion balcanic, in 1975, iar in 1982, la Jocurile Mondiale Univesitare de la Bucuresti, a cucerit medaliile de aur atat la individual, cat si la echipe. A participat la o serie de Cupe traditionale si competitii internationale unde a obtinut rezultate excelente.

Dupa retragerea din activitatea competitionala a devenit antrenor de scrima, din 1985 activand la sectia de sabie a CSA Steaua.

In 1977 a fost desemnat “Cel mai bun scrimer al anului” si al zecelea sportiv al Romaniei, in acelasi an primind si titlul de Maestru Emerit al Sportului.

 

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Los Angeles 1984 sabie echipe 3
Moscova 1980 sabie echipe 5
Montreal 1976 sabie echipe 3

Palmares competitional

Competitie Proba Loc