You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Corina Oana Ștefan

Judo


Data nasterii: 18.07.1986
Locul nasterii: Lugoj, Timis

Portret

Corina Oana Ștefan, Căprioriu - înainte de căsătorie, a început să practice judo de performanță la Clubul Sportiv Municipal din Cluj-Napoca sub îndrumarea profesorului Florin Bercean.

A cucerit titlul european in 2010 si 2015, a urcat pe treapta a doua a podiumului mondial in 2015 si a obtinut doua medalii de bronz in 2011, una la Campionatele Mondiale si alta la cele Europene.

In 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra a cucerit medalia de argint, dupa ce a pierdut finala în prelungiri, la Golden Score (primul finalist care realizeaza cel mai mic punct sau cel mai bun punct este declarat castigator).

Dupa JO de la Londra a intenționat sa se retragă din activitatea competițională, dar, dupa o discuție cu Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, a hotărât să continue.

 În 2016, la sfarsitul lunii mai, la categoria 57 kg, a ocupat  locul 6 în clasamentul mondial general și și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde  s-au calificat primele 14 clasate la fiecare categorie de greutate.

In 2018, a fost inclusa in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a editei de vara a JO Tokyo 2020.

Palmares olimpic

2016
Rio 2016
Proba Loc
57 kg 5
2012
Londra 2012
Proba Loc
57 kg 2

Palmares competitional

2019
Jocuri Europene Minsk 2019
Proba Loc
2015
Jocuri Europene Baku 2015
Proba Loc
57 kg 7
2015
Campionatele Mondiale Astana, Kazakhstan 2015
Proba Loc
57 kg 2
2011
Campionatele mondiale Paris, Franta 2011
Proba Loc
57 kg 3
2011
Campionate Europene Istanbul, Turcia 2011
Proba Loc
57 kg 3
2010
Campionate Europene Viena, Austria 2010
Proba Loc
57 kg 1
2010
Campionatele mondiale Tokyo, Japonia 2010
Proba Loc
57 kg 5
2008
Campionate Europene Lisabona, Portugalia 2008
Proba Loc
57 kg 7