• BCR
  • Groupama

Claudia Maria Presacan
Gimnastica artistica

Claudia Maria Presacan
Galerie foto
Data nasterii: 28.12.1979
Locul nasterii: Sibiu

Portret

A activat cu dubla legitimare la cluburile Sportiv Scolar Sibiu si Steaua Bucuresti sub indrumarea antrenorilor Ana Crihan si Constantin Barbu, iar de la varsta de 8 ani a inceput sa evolueze in competitiile nationale.

A fost selectionata la lotul national de junioare, unde a fost antrenata de Eliza Stoica, Benoni Pereteanu si Stefan Gal si a evoluat in premiera la o competitie internationala in 1994, la Internationalele Turciei unde a cucerit medalia de argint la individual compus. In acelasi an a cucerit titlul european la sol.

Din 1996 a inceput pregatirea la Deva, ca si componenta a lotului olimpic de senioare al Romaniei. La lot, sub indrumarea antrenorilor Octavian Bellu, Mariana Bitang, Nicolae Forminte si Benoni Pereteanu, a reusit sa obtina performante de exceptie.

Cel mai bun rezultat al carierei sale sportive l-a obtinut in 2000, la Sydney, unde a facut parte din echipa Romaniei care a cucerit titlul olimpic. De asemenea la echipe, in 1997, la Lausanne, Claudia Presacan  a cucerit titlul mondial, alaturi de colegele sale, iar 1998, la Campionatele Europene de la Sankt Petersburg, a cucerit titlul continental cu echipa si medaliile de bronz la individual compus si paralele.

In semn de apreciere pentru intreaga sa activitate sportiva a fost declarata Cetatean de Onoare al orasului Sibiu, a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in 2000 i-a fost conferit  Ordinul national „Pentru Merit” in grad de comandor.

Palmares olimpic

Jocuri olimpice Proba Loc
Sydney 2000 barna 4
Sydney 2000 echipe 1

Palmares competitional

Competitie Proba Loc
Campionatele Europene Russia 1998 echipe 1
Campionatele Europene Russia 1998 individual compus 3
Campionatele Europene Russia 1998 paralele inegale 3
Campionatele Mondiale Laussane,Elvetia 1997 echipe 1
Campionatele Mondiale Laussane,Elvetia 1997 sol 6
Campionatele Mondiale Japonia 1995 echipe 1
Campionatele Mondiale Germania 1994 echipe 1