You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Carla Antonia Popescu

Baschet


Data nasterii: 05.01.2000
Locul nasterii: Targu Jiu, Gorj

Portret

Cu sange cubanez in vene, bunica sa fiind nascuta in Cuba, a practicat mai multe sporturi in Targu Jiu, orasul sau natal. Baschet juca mai mult in echipe de baieti, pentru ca baschetul feminin nu era dezvoltat in urbea gorjeana. Aptitudinile sale pentru sportul cu mingea la cos au fost remarcate de antrenorul Liviu Manea care i-a propus sa vina la CSS Craiova, unde a avut prima legitimare. Dupa doi ani, a acceptat propunerea  tehnicianului Viorel Catalin Tanase, antrenor la Clubul Sportiv Scolar din Targoviste si la nationala de junioare a Romaniei, si s-a mutat in Targoviste, un oras cu traditie în baschet. Aproape de varsta majoratului a inceput sa joace si la CSM Targoviste.

A imbracat tricoul de campioana nationala atat la Under 16 ani cat si la U18.  

In 2016, a facut parte din reprezentativa a Romaniei medaliata cu argint la Campionatul European feminin de baschet U16, Divizia B, de la Oradea.

In 2017, a jucat in reprezentativa a Romaniei care s-a clasat pe locul 8 la Campionatul European feminin de baschet U18, Divizia B, de la Dublin (Irlanda).

In 2018, a evoluat in nationala Romaniei care s-a clasat pe locul 4 la Campionatul European de baschet feminin U20, Divizia B, de la Oradea, in reprezentativa U18 care s-a clasat pe locul 9 la CE, Divizia B, din Austria.

A  fost selectionata in reprezentativa de baschet 3x3 a Romaniei care participa la JOT Buenos Aires 2018.

Palmares competitional

2018
Jocuri Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018
Proba Loc
aruncari la cos 21
meci 12