You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Camelia Macoviciuc

Canotaj


Data nasterii: 01.03.1968
Locul nasterii: Hudesti, Botosani

Portret

Camelia Macoviciuc (Mihalcea dupa casatorie) a inceput sa practice canotajul in 1984, la Timisoara, la clubul Vointa. Din 1990 s-a mutat la sectia de canotaj a Universitatii Timisoara, dupa care a continuat la Dinamo Bucuresti.

Primul rezultat notabil, care s-a dovedit a fi si cel mai valoros din cariera, l-a obtinut in 1996, la Jocurile Olimpice de la Atlanta, la dublu vasle categorie usoara (L2x), unde s-a clasat pe prima treapta a podiumului, alaturi de Constanta Burcica.

Tot alaturi de Constanta Burcica, Camelia Macoviciuc a cucerit titlul mondial  la L2x, in Canada, la St. Catharines, in 1999.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.
 

Palmares olimpic

2004
Atena 2004
Proba Loc
dublu vasle (2x) 5
1996
Atlanta 1996
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 1

Palmares competitional

2003
Campionatele Mondiale Milano, Italia 2003
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 3
1999
Campionatele Mondiale St.Catharines, Canada 1999
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 1
1998
Campionatele Mondiale Koln, Germania 1998
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 3
1997
Campionatele Mondiale Aiguebell, Franta 1997
Proba Loc
dublu vasle ctg. usoara (L2x) 3
1996
Campionatele Mondiale Glasgow, Marea Britanie 1996
Proba Loc
doi rame ctg. usoara (L2-) 3