You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Bianca Florentina Ghelber

Atletism


Data nasterii: 01.06.1990
Locul nasterii: Roman, Neamț

Portret

Bianca Florentina Perie a început să participe în concursurile naționale de aruncări de la vâsta de 10 ani, dar s-a remarcat în proba de aruncarea ciocanului. Din 2009 până în 2021 a fost neînvinsă în întrecerile naționale, iar în competițiile internaționale a fost în top la vârsta junioratului.

Între anii 2005 și 2008, a cucerit patru titluri de campioană mondială la junioare, iar între 2007 și 2011,  atât la juniori cât și la tineret, a urcat de cinci ori pe prima treaptă a podiumului european.

După căsătorie și-a shimbat numele după soț și a devenit Bianca Florentina Ghelber.

În iulie 2010, la București a reușit o aruncare de 73,52 m, care a reprezentat recordul său personal până înaintea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, reprogramate în 2021. Tot în iulie 2010, a fost aproape de podium la Campionatele Europene de seniori, dar cu 71.52 m s-a clasat doar pe locul 4.

În 2021, s-a calificat la Tokyo 2020, în proba de aruncarea ciocanului, grație poziție ocupate înaintea competiției olimpice în clasamentul mondial.

Palmares olimpic

2020
Tokyo 2020
Proba Loc
aruncarea ciocanului 6
2012
Londra 2012
Proba Loc
aruncarea ciocanului 22
2008
Beijing 2008
Proba Loc
aruncarea ciocanului 18

Palmares competitional

2011
Campionatele Mondiale Daegu, Coreea 2011
Proba Loc
aruncarea ciocanului 6
2011
Campionate Europene U23 Ostrava,Cehia 2011
Proba Loc
aruncarea ciocanului 1
2010
Campionatele Europene Barcelona, Spania 2010
Proba Loc
aruncarea ciocanului 4
2009
Campionate europene U20 Novi Sad, Serbia 2009
Proba Loc
aruncarea ciocanului 1
2008
Campionatele mondiale U20 Bydgoszcz, Polonia 2008
Proba Loc
aruncarea ciocanului 13
2007
Campionate europene U20 Hengelo, Olanda 2007
Proba Loc
aruncarea ciocanului 1
2007
Campionatele mondiale U17 Ostrava, Cehia 2007
Proba Loc
aruncarea ciocanului 1
2006
Campionatele mondiale U20 Beijing, China 2006
Proba Loc
aruncarea ciocanului 1
2005
Campionatele mondiale U17 Marakesh, Maroc 2005
Proba Loc
aruncarea ciocanului 1