You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Andrei Pastin

Scrima


Data nasterii: 07.05.2001
Locul nasterii: Victoria, Brasov

Portret

A inceput scrima la 13 ani, dupa ce a jucat fotbal, la CSS Brasovia si a  incercat baschetul, voleiul, handbalul. A fost elev in clasele I-VIII la Colegiul National "Unirea" din Brasov, unde tatal sau, fost voleibalist, era profesor de sport. A ales sabia si a inceput sa se antreneze la CS Dinamo Brasov cu multiplul campion Rares Dumitrescu. Faptul ca majoritatea colegilor sai incepusera sa se antreneze de la 7-8 ani, l-a determinat sa se pregateasca de doua ori mai mult si sa faca lectii individuale pentru a recupera distanta fata de ceilalti.

A urmat licelul la sectia de matematica-informatica din cadrul Colegiului National "Dr. I. Mesota" din Brasov, la sugestia antrenorului sau, care la randul sau a fost elev al acestui colegiu.

A fost selectionat sa se pregateasca alaturi de antrenorul Rares Dumitrescu la Centrul National Olimpic de pregatirea juniorilor de la Brasov.

In 2017, s-a clasat pe primul loc la sabie individual, in a doua etapa a Circuitului European de cadeti, care a avut loc in localitatea maghiara Godollo si a cucerit medalia de bronz cu echipa masculina de sabie a Romaniei formata din Matei Aniculoesei, Razvan Stanescu si Rares Ailinca si antrenata de Adrian Carlescu Badea, la Campionate Europene de scrima pentru cadeti si juniori de la Plovdiv (Bulgaria).

In 2018, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de cadeti (U17) de la Verona (Italia), devenind primul campion mondial al Romaniei in proba individuala de sabie la cadeti, dupa ce la Campionatele Europene de cadeti si juniori de la Soci (Rusia), s-a clasat pe locul al treilea cu echipa de sabie.

Performanta i-a asigurat prezenta la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, in competitia individuala de sabie.

Palmares competitional

2018
Jocuri Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018
Proba Loc
sabie individual 12