You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Andreea Ștefania Chițu

Judo


Data nasterii: 17.05.1988
Locul nasterii: Bolintin Vale

Portret

Componenta a sectiei de judo a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, a cucerit de doua ori titlul european, in 2012 si in 2015  in cadrul Jocurilor Europene, si tot de atatea ori fost medaliata cu argint la Campionatele Mondiale, in 2014 si 2015.

La  Jocurile Olimpice de vara din 2012, de la Londra, a fost invinsa in saisprezecimile competitiei de belgianca Ilse Heylen.

In 2015, i-a fost atribuit "Premiul national pentru sport 2015", pe care l-a impartit cu  handbalista Cristina Neagu, medaliata cu bronz si desemnata cea mai buna jucatoare a editiei din 2015 a Campionatului Mondial din Danemarca.

In 2016, la sfarsitul lunii mai, la categoria 52 kg, a ocupat  locul intai in clasamentul mondial general si si-a asigurat prezenta la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde  s-au calificat primele 14 clasate la fiecare categorie de greutate.

Palmares olimpic

2020
Tokyo 2020
Proba Loc
52 kg 9
2016
Rio 2016
Proba Loc
52 kg 7
2012
Londra 2012
Proba Loc
52 kg Turul 2

Palmares competitional

2020
Campionatele Europene Praga, Cehia 2020 2020
Proba Loc
52 kg 2
2019
Jocuri Europene Minsk 2019
Proba Loc
52 kg A pierdut in fata Odette Giuffrida (Italia), in Optimi, dupa ce a castigat in fata Irem Kormaz (Turcia), in Turul 1
2016
Campionatele Europene Kazan, Rusia 2016
Proba Loc
52 kg 3
2015
Campionatele Mondiale Astana, Kazakhstan 2015
Proba Loc
52 kg 2
2015
Jocuri Europene Baku 2015
Proba Loc
52 kg 1
2014
Campionatele Mondiale Chelyabinsk, Rusia 2014
Proba Loc
52 kg 2
2014
Campionatele Europene Montpellier, Franta 2014
Proba Loc
52 kg 3
2013
Campionatele Europene Budapesta, Ungaria 2013
Proba Loc
52 kg 2
2012
Campionate Europene Chelyabinsk, Rusia 2012
Proba Loc
52 kg 1
2011
Campionatele mondiale Paris, Franta 2011
Proba Loc
52 kg 3
2010
Campionate Europene U23 Sarajevo, Bosnia&Herzegovina 2010
Proba Loc
57 kg 1
2009
Campionate Europene U23 Antalya, Turcia 2009
Proba Loc
57 kg 2