You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Alexandru Laurentiu Danciu

Canotaj


Data nasterii: 31.03.2000
Locul nasterii: Petrosani, Hunedoara

Portret

S-a remarcat prin rezultatele foarte bune obtinute la canotaj la varsta junioratului. A atras atentia antrenorilor lotului national care l-au selectionat pentru a se pregati in Centrul National Olimpic pentru juniori de la Orsova.

In 2017, la Campionatul European de canotaj pentru juniori de la Krefeld (Germania), s-a aflat in barca de 8+1  care a cucerit medalia de argint.

In 2018, la Campionatele Mondiale de juniori de la Racice (Cehia), la doi rame (2-), alaturi de Florin Arteni-Fintinariu, a produs una dintre marile surprize ale competitiei, terminand proba pe primul loc. Romanii s-au impus in finala in fata germanilor Elias Kun si Jasper Angl, medaliati cu bronz in 2017, care au trecut linia de sosire pe pozitia a doua si a campionilor en-titre, fratii gemeni Patrik si Anton Loncaric din Croatia, clasati pe locul 3. In ziua care a precedat finala gemenii Loncaric stabilisera un nou World Best Time de juniori.

Cu cateva luni inainte, la Campionatele Europene de juniori de la Gravelines (Franta), Alexandru Laurentiu Danciu, alaturi de  Gheorghe Morar, Denis Nichitean si Andrei Lungu, a cucerit medalia de argint, la patru rame fara carmaci (4-).

Impreuna cu Florin Arteni Fintinaru a fost desemnat sa reprezinte Romania la JOT Buenos Aires 2018, in proba de doi rame.

Palmares competitional

2018
Jocuri Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018
Proba Loc
doi rame (2-) 2