You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Adelina Maria Bogus

Canotaj


Data nasterii: 04.09.1988
Locul nasterii: Botosani

Portret

Adelina Maria Bogus (Cojocariu inainte de casatoria cu canotorul Cosmin Bogus) a inceput sa practice canotajul la varsta de 14 ani.

Legitimata la Clubul Sportiv Municipat din Botosani, a obtinut cele mai valoroase rezultate ca si componenta a echipajelor de opt rame cu carmaci (8+) ale Romaniei.

La 8+, a cucerit patru titluri europene: in 2010, la Montemor-o-Velho (Portugalia), in 2011, la Plovdiv (Bulgaria), in 2013, la Sevilla (Spania) si in 2014, la Belgrad (Serbia), iar in 2015, la CE de la Poznan (Polonia), a obtinut medalia de bronz.

In 2010, la Campionatele Mondiale de la Karapiro (Noua Zeelanda) a facut parte din echipajul de 8+, medaliat cu bronz.

In 2016, la ultima regata de calificare olimpica de la Lucerna (Elvetia), a facut parte din echipajul de 8+ al Romaniei care s-a clasat pe primul loc si a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

A fost selectionata de conducerea tehnica a lotului olimpic de canotaj sa faca parte din echipajul de 8+ care a reprezentat Romania la Rio 2016.

Palmares olimpic

2016
Rio 2016
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 3
2012
Londra 2012
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 4

Palmares competitional

2017
Campionatele Mondiale Sarasota-Bradenton, SUA 2017
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2011
Campionate Europene Plovdiv, Bulgaria 2011
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2011
Campionatele mondiale Bled, Slovenia 2011
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 4
2010
Campionatele mondiale Lake Karapiro, Noua Zeelanda 2010
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 3
2010
Campionate Europene Montemor-o-Velho, Portugalia 2010
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2009
Campionate Europene Brest, Belarus 2009
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 1
2009
Campionatele mondiale Poznan, Polonia 2009
Proba Loc
opt rame cu carmaci (8+) 2
2008
Campionate Europene Atena, Grecia 2008
Proba Loc
patru vasle (4x) 3
2007
Campionate Europene Poznan, Polonia 2007
Proba Loc
doi rame (2-) 3
2006
Campionatele mondiale U20 Amsterdam, Olanda 2006
Proba Loc
doi rame (2-) 3
2005
Campionatele mondiale U20 Brandemburg, Germania 2005
Proba Loc
doi rame (2-) 3