You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Jocurile Olimpice de vara moderne - a III-a editie

St. Louis 1904

-
Info St. Louis 1904

A fost prima editie a Jocurilor Olimpice moderne in care ocupantilor primelor trei locuri li s-au decernat medalii de aur, argint si bronz.

Intrecerile olimpice au fost inglobate in programul Targului International, organizat pentru a celebra recastigarea teritoriului Louisianei de la francezi, si s-au intins pe o perioada de patru luni si jumatate.

Pierre de Coubertin nu a participat la aceasta editie a Jocurilor.

Pentru prima data in istoria atletismului juriul a decis sanctionarea startului gresit (cel care gresea lua startul cu un metru mai in spate decat ceilalti concurenti).

In anul 1906, CIO a aprobat organizarea unei editii intermediare la Atena, pentru a marca 10 ani de la reluarea Jocurilor Olimpice. Rezultatele inregistrate au fost considerate insa ca neoficiale.

Romania nu a avut reprezentanti la aceasta editie a Jocurilor Olimpice.
 

Cifre olimpice St. Louis 1904
  • 12 – tari participante - Australia, Austria, Canada, Cuba, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Africa de Sud, Elvetia si Statele Unite ale Americii;
  • 651 – sportivi in competitie;
  • 22 – sporturi la care s-a concurat;
  • 2 – sporturi noi incluse in programul olimpic – box si lupte; la atletism a fost introdusa in premiera proba de decatlon;
  • 6 – medalii, cinci de aur si una de argint, a cucerit gimnastul american Anton Heida, considerat vedeta editiei.
     

  • Echipa olimpică a României