You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Jocurile Olimpice de iarna moderne - a IV-a editie

Garmisch-Partenkirchen 1936

-
Info Garmisch-Partenkirchen 1936

Flacara Olimpica a fost aprinsa in premiera la o editie a Jocurilor de iarna, iar la finalul ceremoniei de inchidere a avut loc, pentru prima oara, un spectacol de artificii.

Eisschiessen (un fel de curling) si patrula militara (pentru a treia oara) au fost incluse in program, ca sporturi demonstrative.

Vedeta Jocurilor a fost norvegianul Ivar Ballangrud, care a cucerit trei medalii de aur la patinaj viteza (500 m, 5 000 m si 10 000 m) si una de argint (1 500 m).
 
Sonja Henie (Norvegia) a cucerit cel de-al treilea titlu olimpic consecutiv la patinaj artistic (individual). Dupa aceasta editie a Jocurilor,   Sonja Henie a trecut la profesionism.

Editiile Jocurilor Olimpice de iarna din 1940 – Sapporo si 1944 – Cortina d’Ampezzo au fost anulate din cauza celui de–al Doilea Razboi Mondial.

 Cel mai bun rezultat obtinut de Romania a fost locul 13 ocupat la patinaj artistic, proba de perechi, de cuplul Irina Timcic (Minculescu) – Alfred Eisenbeisser (Fieraru)
 

Cifre olimpice Garmisch-Partenkirchen 1936
  • 28 – tari participante - Australia, Bulgaria, Grecia, Liechtenstein, Spania si Turcia au fost reprezentante in premiera la Jocurile Olimpice de iarna;
  • 646 – sportivi in competitie;
  • 4 – sporturi la care s-a concurat:  bob, hochei pe gheata, patinaj (artistic si viteza), schi (alpin, sarituri, fond si combinata nordica) - 17 – titluri olimpice acordate;
  • 2 –  probe nou introduse in programul olimpic la schi alpin – coborare si slalom ;
  • 29 –  sportivi romani in competitie, la 3 sporturi (bob, patinaj, schi) si 8 probe.
     

  • Echipa olimpică a României