• BCR

Comitetul executiv COSR

Octavian Morariu - Vicepresedinte

Octavian Morariu
Nascut 7 august 1961, Bucuresti

Dupa o cariera remarcabila ca jucator de rugby, a fost primul roman selectionat in celebra echipa multinationala "The Barbarians", a continuat seria reusitelor profesionale si dupa retragerea din activitatea competitionala.

A fost presedintele Federatiei Romane de Rugby (FRR) intre anii 2001 si 2003, iar din 2003 pana in 2004, a fost presedintele Agentiei Nationale pentru Tineret si Sport (ANST) – forul de conducere al sportului romanesc in acea perioada.

Din 15 noiembrie 2004, pana pe 14 aprilie 2014, cand si-a anuntat retragerea, s-a aflat in functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, fiind cel de-al 15-lea presedinte al forului olimpic roman, cel dintai conducator dupa transformarea Comitetului Olimpic Roman (COR) in Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR).

Dupa 15 ani in care Romania nu a mai avut niciun reprezentant in cadrul Comitetului International Olimpic (CIO), la Buenos Aires (Argentina) unde au avut loc intalnirea Biroului Executiv al CIO si cea de-a 125-a Sesiune a CIO, a fost confirmat membru CIO pentru Romania, pe data de 10 octombrie 2013.

Tot in 2013, a fost ales presedinte al Asociatiei Europene de Rugby Amator (FIRA - AER), dupa ce timp de noua ani a detinut functia de vicepresedinte FIRA - AER. Este de asemnea membru in Comitetul Executiv al Asociatiei Comitetelor Europene (EOC) si vicepresedinte al Comisiei EOC pentru Relatia cu Uniunea Europeana.