• BCR

Comitetul executiv COSR

Mihai Covaliu - Presedinte

Mihai Covaliu
Nascut 5 noiembrie 1977, Brasov

A avut o cariera stralucita ca sportiv, incununata cu doua trofee olimpice cucerite la sabie individual – medalia de aur, in 2000, la Sydney si medalia de bronz, in 2008, la Beijing.

In 2005, a absolvit Universitatea de Educatie Fizica si Sport „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. In 2007, cu lucrarea „Comunicarea interculturala in competitiile internationale de scrima”, si-a luat masteratul in Marketing si Management in Sport. Intre 2010-2012, a elaborat lucrarea de doctorat: „Contributii la valorificarea pregatirii sportive in scrima de performanta”.

Dupa retragerea din activitatea competitionala, a devenit antrenor principal de scrima la CS Dinamo, iar apoi la lotul olimpic masculin de sabie al Romaniei. Cariera sa de tehnician a fost incununata cu medalia de argint cucerita la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, de echipa masculina de sabie a Romaniei pe care a pregatit-o.

In 2013 a fost ales presedinte al Federatiei Romane de Scrima si inclus in Hall of Fame al Federatiei Internationale de Scrima (FIE).