You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Mihai Claudiu Covaliu

Președinte


Portret
În 2005, a absolvit Universitatea de Educație Fizică și Sport Alexandru Ioan Cuza, din Iași, iar în 2007, cu lucrarea „Comunicarea interculturală în competițiile internaționale de scrimă”, și-a luat masteratul în Marketing și Management în Sport. Între 2010 și 2012, a elaborat lucrarea de doctorat: „Contribuții la valorificarea pregătirii sportive în scrima de performanță”.

După retragerea din activitatea sportiviă competițională, a devenit antrenor principal de scrimă la CS Dinamo, iar apoi la lotul olimpic masculin de sabie al Romaniei.

Cariera sa de tehnician a fost încununată cu medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, de echipa masculină de sabie a României pe care a pregătit-o.

În 2013 a fost ales președinte al Federației Române de Scrimă și inclus în Hall of Fame al Federației Internaționale de Scrima (FIE).

A primit mai mule distincții din partea președintelui României, în anul 2012 fiindu-I acordat Ordinul național „Serviciul Credincios” în grad de ofițer.