You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

George Boroi

Secretar General


Portret
Ca sportiv, a practicat atletismul, proba sa favorită fiind 110 m garduri. A fost legitimat la CSA Steaua București, iar printre performanțele notabile se numără participarea la două ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, în 1992, la Barcelona și în 1996, la Atlanta.

În 1993, a stabilit un nou record național al României, la 110 m garduri, cu timpul de 13,34 secunde, record care nu a fost doborât până în prezent, iar în 1994, a cucerit medalia de argint, la Campionatul European de atletism în sala de la Paris.

În 1985, a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

În 1996, după retragerea din activitatea competițională, a devenit antrenor de atletism la Steaua, iar în 2001 a fost numit locțiitor al comandantului pentru sportul de performanță, cu gradul de locotenent-colonel.

În 2007, a absolvit Colegiul Național de Apărare, iar în 2012 a obținut titlul de doctor în știinte militare.

Decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa I, în 2003, a fost numit comandatul (președintele) Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, cu gradul de colonel.

În 2016, după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, George Boroi a renunțat la funcția de comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București și a acceptat să fie secretar general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.