• BCR

Comitetul executiv COSR

George Boroi - Secretar General

George Boroi
Nascut 26 august 1964, Berislavesti – Valcea

A practicat atletismul de performanta, fiind specializat in proba de 110 metri garduri. A activat ca sportiv la CSA Steaua Bucuresti, iar printre performantele sale notabile se numara participarea la doua editii ale Jocurilor Olimpice de vara, in 1992, la Barcelona si in 1996, la Atlanta, stabilirea la 110 m garduri a unui nou record national al Romaniei, in 1993, cu timpul de 13,34 secunde, record care nu a fost doborat pana in prezent, si cucerirea medalia de argint in 1994, la Campionatul European de atletism in sala de la Paris.

In 1985, a absolvit Scoala Militara de Ofiteri Activi „Nicolae Balcescu” din Sibiu.
In 1996, dupa retragerea din activitatea competitionala, a devenit antrenor de atletism la Steaua, iar in 2001 a fost numit loctiitor al comandantului pentru sportul de performanta, cu gradul de locotenent-colonel.

Decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa I, in 2003, a fost numit comandatul (presedintele) Clubului Sportiv al Armatei, cu gradul de colonel. In 2007, a absolvit Colegiul National de Aparare, iar in 2012 a obtinut titlul de doctor in stiinte militare.

A fost membru al Comitetului Executiv al COSR, vicepresedinte al Federatiilor Romane de Atletism, Rugby si Scrima si membru in Biroul Federal al FR de Tir.

In 2016, dupa Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost numit secretar general al COSR, renuntand la functia de comandant al Clubului Sportiv al Armatei.