You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Elisabeta Lipă

Vicepresedinte


Portret
După retragerea din activitatea sportivă competițională, în 2004, după Jocurile Olimpice de la Atena, timp de un an a fost consilier pe probleme de sport al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) unde mai întâi a coordonat activitățile sportive ale ministerului, iar apoi pe cele specifice de relații publice și comunicare din cadrul MAI.

În 2009, într-un moment în care canotajul românesc străbătea o grea perioadă de tranziție, a fost aleasă președinte al forului național de canotaj. Din această funcție, a revigorat sportul la care în 2012, la Jocurile de la Londra, reprezentanții României au ratat medaliile pentru prima dată după zece participări olimpice consecutive. La Rio, în 2016, ”reginele” din echipajul feminin de 8+1 al României au urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului olimpic, iar la Tokyo 2020, canotajul românesc a strălucit din nou cucerind trei medalii – aur la dublu vâsle feminin și de două ori argint, la doi rame și patru rame masculin.

Din 2009 până în 2015, a contribuit la dezvoltarea misiunii, viziunii și valorilor Clubului Sportiv Dinamo București, prin elaborarea unei strategii de coordonare a activităților organizației și de promovare a proiectelor, sponsorship-ului și management-ului clubului, din funția de președinte al clubului sportive al Ministerului Afacerilor Interne, iar din 2015, pentru un an a condus Ministerul Tineretului și Sportului.

În 2009, a fost aleasă, pentru prima dată vicepreședinte al COSR, iar în 2012, realeasă pentru al doilea mandat consecutiv în această funcție. În 2020, a revenit în fruntea COSR, tot ca vicepreședinte.

Maestru Emerit al Sportului, Elisabeta Lipă a fost decorată cu numeroase distincții, cele mai prețioase fiind Colanul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Colanul de aur al Comitetului Internațional Olimpic, și Ordinul Național Steaua României în Grad de Comandor – cea mai înaltă distincție a statului român.