You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Cristinel Romanescu

Reprezentant al sporturilor olimpice de vară


Portret
A practicat tenisul de masă, fiind legitimat la CSM Buzău, club sub însemnele căruia a cucerit mai multe titluri de campion național. A fost component al lotului național al României între 1972 și 1984, după care a devenit antrenor.
În 2006, a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.
În 2001, a fost ales președinte al Federației Române de Tenis de Masă, for care sub conducerea sa a obținut rezultate remarcabile în Europa unde sportivii români au cucerit 14 titluri la seniori și 50 la juniori. La nivel mondial, unde asiaticii dețin supremația, reprezentanții României au cucerit o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret și au reușit să se apropie de podiumul olimpic la Londra 2012, unde au obținut un loc 5 la simplu, și la Tokyo 2020, unde echipa feminină a României și perechea de dublu mixt tricoloră s-au clasat tot pe locul 5. La Mondialele de seniori, în 2019, România și-a trecut în palmares o medalie de argint, la dubu masculin, cucerită de Ovidiu Ionescu alături de ibericul Alvaro Robles, la 19 ani după bronzul mondial obținut de echipa națională feminină a României.
Campionatul European de tenis de masa rezervat echipelor, în 2021, Campionatul European de junori 2018, sau a campionatele europene de seniori – dublu mixt (2012-2013) sunt doar câteva dintre evenimentele organizate cu succes, în România, de FRTM sub conducerea lui Cristinel Romanescu.
În 2010, a fost ales membru în Comitetul Director al Federației Internaționale de Tenis de Masă (ITTF), iar din 2016, este vicepreședintele Federației Europene de Tenis de Masă (ETTU)
Maestru al Sportului și cetățean de onoare al municipiului Buzău, în 2016, a fost premiat de ETTU cu distincția BADGE OF HONOUR.