Stiri

1 decembrie 2020 Al 4-lea numar al revistei Magazin Olimpic, lansat de Ziua Romaniei

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) lanseaza pe 1 Decembrie 2020, de Ziua Romaniei, cel de-al 4-lea numar al publicatiei Magazin Olimpic. Nu intamplator, protagonista pictorialului de pe coperta, realizat la Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” cu sprijinul gazdelor, este luptatoarea Alina Vuc, prima romanca medaliata la Campionatele Mondiale de lupte -  argint in limitele categoriei 48 kg la “libere”. Pasionata de istorie, Alina va reprezenta Romania si la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, iar in drumul spre podiumul olimpic isi doreste sa le spuna adversarelor “Pe-aici nu se trece”. Imbracata intr-o replica a tinutei militare purtate de Ecaterina Teodoroiu in razboiul de acum 103 ani, Alina Vuc s-a identificat pentru cateva ore cu personajul pe care l-a intruchipat si a realizat un arc peste timp intr-o metafora a dorintei de a invinge, imposibil de realizat fara sacrificii, pentru ca “Si in sport, puterea de sacrificiu naste eroi”.

In paginile revistei care se deschide cu mesajele Majestatii Sale Margareta Custodele Coroanei, presedintelui onorific al Comitetului International Olimpic (CIO) Jaques Rogge si presedintelui COSR Mihai Covaliu, se regasesc informatii legate de actualitatea olimpica interna si internationala, de viata si activitatea sportivilor romani si a forurilor nationale sportive.

Cum decurg pregatirile organizatorilor pentru Tokyo 2020 si amanunte despre eforturile unite la nivel international pentru ca Jocurile Olimpice din 2021 sa fie “lumina de la capatul tunelului” se regasesc sub titlul “Jocuri simplificate”.
In “Alegeri pe…terenulde joc” sunt prezentate noua conducere a COSR, repere din programul strategic pe urmatorii patru ani al campionului olimpic la sabie Mihai Covaliu, reales in functia de presedinte al COSR, dar si cum a avut loc prima Adunare Generala de alegeri in conditii de pandemie.
Intr-un amplu interviu, Edi Tarcolea, directorul general al Toyota Romania, vorbeste despe sport ca mod de manifestare a mandriei nationale.
Nu lipsesc nici performantele sportivilor romani obtinute in primele competitii organizate in conditiile in care, din cauza pandemiei de COVID 19, majoritatea intrecerilor s-au desfasurat fara spectatori.

“Suport si kow-how la COSR”, “Sportul se joaca”, “Tara, tara vrem campioane!” sunt doar cateva dintre  titurile interesane care aduc in prim plan dorinta autoritatilor de a promova sportul si spiritul olimpic.

Povestea drapelului olimpic, care anul acesta a implinit un secol de existenta, a medaliei de argint cucerite de Ionela Tirela la 400 m garduri, la Atena, in 2004, precum si tainele cercurilor olimpice pot fi de asemenea descoperite in paginile Magazinului Olimpic.

Nu in ultimul rand, calendarul anului 2021 este atasat la finalul revistei pe care va invitam sa o cititi incepand cu 1 decembrie 2020.