Stiri

1 decembrie 2020 Luptatoarea Alina Vuc i-a dat viata Ecaterinei Teodoroiu pe coperta Magazinului Olimpic (VIDEO)

Indragostita de istorie si de filmele istorice romanesti, Alina Vuc, prima medaliata la Campionatele Mondiale de lupte rezervate senioarelor din Romania – argint in 2017 la Paris, a primit cu emotie si incantare propunerea de a se identifica pentru cateva ore cu Ecaterinei Teodoroiu, pentru a realiza pictorialul copertei Magazinului Olimpic, publicatia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. “De multe ori m-am imaginat in rolul unor personaje importante din filmele istorice”, a marturisit Alina. Imbracata in tinuta militara purtata de Ecaterina Teodoroiu in razboiul de acum 103 ani, sportiva a reusit sa dea viata eroinei cu care considera ca se aseamana.

“Cred ca ne asemanam dintr-un punct de vedere. Ea scris istorie intr-o lume a barbatilor, inconjurata de barbati, la fel si eu am scris istorie in luptele feminine romanesti, intr-o lume care la inceput a fost doar pentru barbati, pentru ca nu existau lupte feminine”, a spus Alina Vuc.

Gandurile, sentimetele si trairile Alinei Vuc din timpul sedintei foto de la Muzeul Militar Natioanal "Regele Ferdinand I" din Capitala, in materialul video de mai jos.