You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Thomas Bach, laureat al Premiului Seul pentru Pace 2020

Presedintele Comitetului International Olimpic (CIO) Thomas Bach a fost desemnat castigatorul Premiului Seul pentru Pace in 2020, un premiu care a fost infiintat in 1990 pentru a celebra succesul Jocurilor Olimpice care au avut loc in 1988, in capitala sud-coreeana Seul, si pentru a evidentia armonia si atmosfera de prietenie in care s-a desfasurat competitia.

In timpul ultimelor Jocuri de Iarna, atat Coreea de Nord, cat si Coreea de Sud au defilat sub steagul unificarii coreene in timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarna, iar in timpul intrecerilor a fost  prezenta o echipa coreeana unificata a evoluat in competitia feminina de hochei pe gheata. A fost prima echipa din Coreea din toate sporturile si din istoria olimpica.

Fundatia Culturala a Premiului Pacii din Seul a declarat ca Bach a jucat un rol esential atat, in asigurarea participarii Coreei de Nord la Jocurile PyeongChang 2018, care au avut loc in Coreea de Sud, cat si in adoptarea de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite a „Armistitiului Olimpic” menit sa mentina cele doua natiuni in pace in timpul Jocurilor Olimpice de iarna.

Galerie foto