Stiri

9 septembrie 2020 Daria Haristiade, in cursa pentru a deveni ambasador la FOTE Vuokatti 2021

Tanara Daria Olimpia Haristiade, care a reprezentat Romania in competitia de tir sportiv la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de la Buenos Aires in 2018, isi doreste sa participle si la editia de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) care va avea loc anul viitor la Vuokatti, in Finlanda, de aceasta data ca ambasador.

Sportiva, care la JOT Buenos Aires 2018 s-a clasat pe locul 18 in proba de 10 m pistol aer comprimat, a intrat in cursa pentru ocuparea unui loc de reporter in cadrul Programului Tinerilor Ambasadori Olimpici Europeni.
Un important pas spre implinirea visului sau a fost interviul on-line sustinut in prezenta expertilor Uniunii Comitetelor Olimpice Europene (EOC) – Susanna Rahkamo, sefa Comisiei pentru cultura si educatie olimpica din cadrul EOC, Natasa Jankovic, membru al aceleiasi comisii si seful de programe la FOTE Vokatti 2021, si a inotatoarei Mirjana Ivkovic, ambasador la FOTE Baku 2019. Incurajata de Dragos Tataru, directorul Departamentului Sport din cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Daria a raspuns cu sinceritate si curaj la toate intrebarile.

“A fost o experienta foarte interesanta”, a marturisit Daria la finalul interviului. “Atmosfera a fost relaxata, destinsa si cred ca m-am descurcat destul de bine, pentru ca ma documentasem inainte si stiam ce presupune Programul. M-a surprins putin cand am fost intrebata ce vreau sa aduc nou ca ambasador, dar faptul ca iubesc sportul si doresc sa promovez valorile olimpice si imaginea sportivilor atat in timpul competitiei cat si dupa intoarcerea acasa m-au ajutat sa dau un raspuns convingator, sper”.

Ca reporter in cadrul Programului, Daria si-a propus sa puna accent pe comunicarea din social media, sa realizeze interviuri si reportaje, sa creeze si sa editeze fotografii si videoclipuri cu sportivii care participa la FOTE, atat in timpul competitiei cat si inainte si dupa incheierea acesteia.

Programul Tinerilor Ambasadori Olimpici Europeni (European Young Olympic Ambassadors) isi propune sa consolideze valorile olimpice in randul tinerilor sportivi participanți la Festivalul Olimpic European al Tineretului (FOTE) si se deruleaza sub auspiciile Comisiei pentru cultura si mostenire olimpica din cadrul EOC. Programul investeste intr-un grup de tineri care iubesc sportul si valorile olimpice si doresc sa contribuie la construirea unei baze puternice a valorilor olimpice pentru comunitatea sportiva internaționala.

Pentru FOTE Vuokatti 2021, Programul va reuni 50 de tineri care impartasesc aceeasi pasiune, energie, motivație si care se straduiesc sa inspire tinerii sportivi sa urmeze valorile olimpice pe teren si in afara acestuia.