Stiri

3 martie 2020 Samuraiul Laura Coman s-a intors acasa cu cel de-a doilea titlu european consecutiv la 10 m pusca aer comprimat

Laura Georgeta Coman, inclusa in "Samurai 2020", programul de asistenta speciala a sportivilor cu potential de a obtine medalii la cea de a XXXII-a editie de vara a JO Tokyo 2020, a revenit in tara de la Wroclaw (Polonia), cu a doua sa medalie de aur cucerita consecutiv în proba de 10 m pusca aer comprimat la Campionatele Europene de tir sportiv.

“Sunt fericita ca am fost singura sportiva de la Europenele de la Wroclaw care a reusit sa-si apere cu succes titlul cucerit la editia trecuta a intrecerilor continentale”, a marturisit Laura la sosirea in tara. “Am avut un start mai lent, dar pe parcurs mi-am revenit si am reusit sa ma calific in finala, unde totul a mers excelent. Este un rezultat care ma motiveaza si imi da si mai multa incredere in mine. In plus, este medalia cu cel mai frumos design cucerita. Daca pana acum toate medaliile mele erau rotunde, aceasta are o forma speciala, care imi place foarte mult”.

Laura Coman, care are asigurata prezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo din aceasta vara, s-a impus cu 251,2 puncte în finala CE, unde a obtinut accesul cu cel de-al treilea punctaj, fiind urmata de rusoaica Anastasia Galashina (251,1 p), si de sarboaica Andrea Arsovic (228,9 p).

In cadrul aceleiasi competitii, Roxana Sidi s-a clasat pe locul 14 (627,1 p), iar Eliza Alexandra Molnar a incheiat pe 71 (619,2 p).