You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Cursul Tape Biomecanic pentru Controlul Miscarii, la Izvorani

Ce este Dynamic Tape sau Taping Biomecanic, sau care sunt proprietatile si diferentele intre Dynamic Tape si alte tape-uri, sau ce avantaje ofera Tapingul Biomecanic in sportul de inalta performanta sunt doar cateva dintre intrebarile la care au gasit raspunsul cei 28 de specialisti care au participat la Cursul Tape Biomecanic pentru Controlul Miscarii, organizat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.

Timp de doua zile, in sala de conferinte din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000 fizioterapeutul Toma Vasilescu le-a explicat celor prezenti   principiile Tapingului Biomecanic, dar si metodologia de aplicare. Specialistul le-a oferit cursantilor demonstratii practice pentru a-i ajuta sa deprinda o indemanare si o tehnica corecta prin repetarea aplicarilor, dar si sa inteleaga tehnicile specifice sportului de performanta pentru preventie, imbunatatirea si corectia tehnicii deficitare sau eficientizarea antrenamentului.

„A fost un prim curs din cadrul unui proiect mai amplu la care am invitat, pentru inceput, specialisti din staff-urile medicale ale federatiilor cu sportivi calificati la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din aceasta vara, sau cu potential mare de calificare. Noile tehnici de tratarea durerii si de imbunatatirea capacitatii fizice la efort dupa traumatisme suferite in urma unor accidentari sau chiar a unor antrenamente mai dure i-au incantantat pe cei prezenti. Suntem optimisti ca noile metode vor fi aplicate din ce in ce mai mult cu randament din ce in ce mai mare”, a spus Justin Radutu, asistent medical, responsabil cu organizarea cursului.

Galerie foto