You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Alin Firfirica a cucerit singura medalie de aur a Romaniei la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan

Delegatia Romaniei a incheiat  cea de-a saptea editie a Jocurilor Mondiale Militare, de la Wuhan (China), cu un bilant de noua medalii, una de aur, patru de argint si patru de bronz.

Singurul aur a fost cucerit de atletul Alin Firfirica, la aruncarea discului, cu o performanta de 63,88 m, din a patra incercare. Performanta de la Jocurile Militare a lui Alin Firfirica, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo, vine dupa locul 4 la Campionatele Mondiale de luna aceasta de la Doha (Qatar).

Medaliile de argint au fost obtinute de Ana-Maria Popescu la spada, Andreea Chitu la judo, in limitele categoriei 57 kg, Andrei Dukov la lupte libere (57 kg), Suzana Georgiana Seicariu la lupte libere (57 kg), iar cele de bronz de Eugen Valentin Patru, la tir cu arcul olimpic pentru sportivi cu dizabilitati, Claudia Nechita, la box (57 kg), Adrian Buhaniuc la box (91 kg) si Ionut Alin Zinca la orientare.

Daniela Stanciu, o alta reprezentanta a Romaniei calificata la Tokyo 2020, a terminat concursul de saritura in inaltime pe locul 4, cu o performanta de 1,84 m.

La Jocurile Mondiale Militare au participat peste 9.000 de sportivi din 109 tari.